Volg ons op Social Media

Eerste elftal

“Arjan Hoop wil zichzelf nu redden”

Gepubliceerd

op

jan hoop
Afgelopen week kwamen er opnieuw lijken uit de kast omtrent de fianciële situatie bij FC Twente. Bert van Losser vindt dat de hele Raad van Commissarissen zijn conclusies zou moeten trekken en moet vertrekken: "Bijgestaan is meegedaan." "Nu doen de commisarissen pas hun mond open. Als je in RvC zit, dan vraag je toch: 'Hallo Joop en Aldo, hoe zit dat?' In een RvC moet altijd een ratje zitten dat kritische vragen durft te stellen", zegt de journalist van RTV Oost in het praatprogrammaVoetbal International.

Hoop wil zichzelf redden

Ook financieel advisieur Arjan Hoop krijgt het er flink van langs. "Hij zat eerst in de bus Munsterman, nu in de andere bus. Ik denk dat hij zij eigen lijf wil redden. Het is nu Munsterman die de kop van jut krijgt, de rest komt er nog aardig van af." Zelf verschuilt Hoop zich achter het feit dat hij valse cijfers kreeg aangeleverd van Munsterman. Volgens Van Losser hadden twee leden van de RvC, Wilma van Ingen en Gerard Oude Vrielink, in de gaten dat het mis ging. Zij verlieten de club. "Iedereen hield Joop de hand boven het hoofd als je belde als journalist. Iedereen was bang voor hem, want hij was de man. Hij was de held die Twente kampioen heeft gemaakt. Er was een angstcultuur."

Europese top

"Van der Laan wist hoe het zat, want hij zat bij de contractbesprekingen." Als voorzitter van de Raad van Commissarissen controleerde Munsterman zichzelf als directeur van FC Twente. Volgens van Losser deed hij dat bewust. "Hij wilde de top van Europa bereiken." Moeten de overige leden van de Raad van Commissarissen en Arjan Hoop ook vertrekken?

11 Reacties

11 Comments

 1. Jochem

  11 april 2015 at 20:31

  Kan deze man als financieel adviseur niet aansprakelijk worden gesteld voor de financiële problemen?

 2. Echtetwentefan

  11 april 2015 at 14:51

  Arjan Hoop is als financieel adviseur 1 van de hoofdverantwoordelijke voor de financiële misère. Het is belachelijk dat hij er nog zit. Eruit met die vent!!

  PS hij is ook nog in de zakenwereld als partner van het bedrijf Baese als financieel adviseur onderweg, Wie wil zo een man nou als financieel adviseur?

 3. Foetsie

  11 april 2015 at 12:56

  Wie in vredesnaam is Bert van Losser vraag mij af of hij weet dat het Twentse Ros in het logo zit ? Uiteraard moet die RvC opstappen vooral die makelaar….Begrijp de rol van Henk Kesler niet (adviseur RvC) hij kan de club helpen !

 4. Hans

  11 april 2015 at 11:22

  Ik zie hem nog zitten, rechts naast joop. Wat hadden ze een lol.
  en nou?? Ik weet van niks! Joop heeft mij verkeerd voorgelicht!
  Sodemieter toch op. De polonaise meelopen achter joop, daar was ie goed in. En nou steekt ie een mes in dezelfde rug als waar hij eerst achteraan liep.
  zeker niet te vertrouwen, deze engerd.
  weg ermee, zo snel mogelijk!

 5. Theo

  11 april 2015 at 10:31

  Arjan Hoopeloos, Zo een financieel adviseur wil toch niemand. Mede dankzij zijn plan van aanpak en adviezen zitten we nu in de shit. Dat deze man nog werk heeft is niet te begrijpen. Eruit dus!!!!

 6. Thecleaner

  11 april 2015 at 09:44

  Jan, bedankt voor de juiste opsomming van de feiten. Het was goed om even door te lezen. Je bent wel 1 belangrijk ding vergeten

  Buiten de berichtgeving via de pers werden de sponsoren namelijk niet of zelfs onjuist geïnformeerd. Er worden nu op alle niveaus in de sponsor piramide voorlichtingsavonden georganiseerd. Deze vinden voornamelijk in April plaats, maar vele partners hebben nog veel geld van de club tegoed en hebben weinig vertrouwen dat de club zich aan hun afspraken houd. Het overgrote meerendeel van de sponsoren zijn nooit juist ingelicht. In de gemeenschappelijke ruimtes krijgen de sponsoren welke geen geld verdienen aan FC Twente maar alleen geld geven aan de club krijgen ook sterk mee dat hun mede sponsoren erg onjuist behandelt worden. De RvC leden als hoogst verantwoordelijke binnen de clubstructuur zijn mede voor verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraken en het op de hoogte houden van alle sponsoren van de huidige situatie. Dit heeft tot gevolg dat vele sponsoren hun vertrouwen in de club leiding hebben verloren. Dit spreken ze onderling open naar elkaar uit. RvC worden door de sponsoren gezien als de gene die de juiste governance moet aanhouden en de sponsoren betrokken bij de club moeten houden >> ook deze feiten spreken voor gedeelde verantwoordelijkheid van alle RvC leden.

  Ik ben maar een simpele medewerker bij een van de gedupeerde sponsoren maar trek ik ben ook van mening dat de RvC er in zijn geheel uitmoet en Arjan Hoop als eerste. ( hij komt in de interviews over als een zelf ingenomen mannetje die nu alles doet om zijn naam te redden. Een echte rat dus )

 7. Johan

  11 april 2015 at 09:15

  “Bijgestaan is meegedaan.” is zo’n onzin. We kunnen de rvc verwijten dat ze niet goed hebben gecontroleerd, dat is wat anders dan het beleid uitvoeren en erover liegen tegenover je mede-rvc leden.

 8. Jan

  11 april 2015 at 04:30

  De in opspraak gekomen RvC leden moeten zeker vertrekken. Alles wijst erop dat er sprake is van gedeeltelijke verantwoordelijkheid van alle RvC leden. Het lijkt er tevens op dat een groot aantal RvC leden uit lijfsbehoud handen proberen schoon te wassen en alles op 1 persoon afschuiven en door niet nakomen van afspraken en ernstig natrappen naar 1 persoon de club weer duperen.

  Nog 1 klein dingetje >
  Ik raad u sterk aan u bekend te maken met de volgende feiten.
  Vorm na het lezen van de feiten uw eigen mening>>
  1) De in januari vertrokken financieel directeur Gert Jan Neiwijde en Arjan Hoop zijn de makers van het oude plan van aanpak. ( dit hebben Arjan Hoop en Gert Jan Neiwijde zelf meerdere malen aangegeven ). Het plan ging uit van het oplossen van de financiële problemen in 1 jaar in plaats van de toegestane 3 jaar. Het is nu duidelijk dat dit veel te ambitieus was. plan van aanpak is door de RvC goedgekeurd. >> dit spreekt voor gedeelde verantwoordelijkheid van alle RvC leden
  2) de financiële rapportages werden gemaakt door Gert Jan Neiwijde. Deze werd verstrekt aan alle leden van de RvC. We weten nu dat deze niet altijd juist waren maar dat er 2 commissarissen eerder vertrokken zijn vanwege dat ze twijfels hadden over de gevaren koers in combinatie met de financiële situatie. ( deze 2 RvC leden zijn blijkbaar met dezelfde informatie wel de juiste conclusie gekomen) >> dit spreekt voor gedeelde verantwoordelijkheid van alle RvC leden
  3) Alle mondelinge afspraken boven de 35000 euro moeten eerst schriftelijk vastgelegd worden en door de RvC goedgekeurd worden om bindend te zijn. Joop Munsterman heeft dit altijd duidelijk gecommuniceerd. ( Er zijn vele interviews te vinden waar hij dit extreem duidelijk gemaakt heeft ). De gesprekspartners van Joop Munsterman zijn hier dan ook allemaal van op de hoogte. Ook de zeer ervaren zaakwaarnemer Rob Janssen van Schreuder heeft bewijzen dat de RvC toch echt op de hoogte was van de contractdetails tussen club en trainer >> dit spreekt voor gedeelde verantwoordelijkheid van alle RvC leden.
  4) wie betaald, die bepaald > Vele RvC leden zitten met veel geld in de club. > de RvC leden die er heel veel geld in hebben zitten, moeten dus ook heel sterk het beleid bepaald hebben. >> dit spreekt voor gedeelde verantwoordelijkheid van alle RvC leden.

 9. Belazerd

  10 april 2015 at 23:40

  Het is wel zéér ongeloof’waardig’ allemaal opstappen, voor zover dat kan (€uris)
  Weg met die schijnheilige makelaar (en laat Jr a.u.b ergens anders gaan werken !)
  Vind dat Kesler op moet staan, kent de KNVB als geen ander….. Bijt door de buitengewoon zure appel en schop die Alfred Jodocus cs eruit ! Het moet op het veld gebeuren en de vijf krijgen dat NIET voor elkaar. Bijna mee lijden met Van den Belt zó verwrongen de persconferentie bijna aandoenlijk…neem het tenslotte nog even op voor Jopie van tRibbelt…zielig allemaal maar jij hebt het zelf veroorzaakt !

 10. Martijn

  10 april 2015 at 22:52

  Eigenlijk is het heel simpel. Of je hebt als RVC lid gefaald, omdat je geen idee had wat er gebeurde. Of je was je bewust wat er gebeurde en hebt ook gefaald. Je kunt moeilijk zeggen dat je nergens van bewust was, terwijl je in een RVC zit. Dan heb je er dus alleen gezeten om lekker belangrijk te zijn, met je neus vooraan te staan en interessant te doen. Hoe dan ook hebben deze mensen de taak die ze hadden niet volbracht. Dan rest maar een ding en dat is vertrekken.

  • RedTukker

   11 april 2015 at 01:22

   Martijn, helemaal mee eens! Dit had je als lid van RvC moeten zien! De schuld ligt niet alleen bij Joop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

aitor-cantalapiedra-heerenveen-fc-twente-2019-2020 aitor-cantalapiedra-heerenveen-fc-twente-2019-2020
Eerste elftal13 uur geleden

Aitor kijkt met goed gevoel terug op periode bij FC Twente: “Dat was geweldig”

Aitor Cantalapiedra vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Twente. De 24-jarige aanvaller speelde twee seizoenen in dienst...

fardau-wagenaar-clubwatcher-heracles-fc-twente fardau-wagenaar-clubwatcher-heracles-fc-twente
Eerste elftal13 uur geleden

Wagenaar ziet Stewart niet naar FC Twente komen: “Verdient een miljoen, geloof ik”

FC Twente is momenteel druk op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Eerder viel de naam van Earnest Stewart als...

mark-looms-fc-twente-heracles-almelo-academie-trainer-jeugd.jpg mark-looms-fc-twente-heracles-almelo-academie-trainer-jeugd.jpg
Eerste elftal13 uur geleden

FC Twente plukt ervaren jeugdtrainer weg bij PEC Zwolle

FC Twente heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Mark Looms. De 39-jarige oefenmeester gaat aan de slag als...

Eerste elftal14 uur geleden

‘Griekse topclub wil Chadli losweken bij AS Monaco’

Nacer Chadli lijkt zijn loopbaan te kunnen vervolgen in Griekenland. De voormalig FC Twente-aanvaller zou in de belangstelling staan van...

vieren-doelpunt-aitor-espinosa-selahi-fc-twente-pec-zwolle-2019 vieren-doelpunt-aitor-espinosa-selahi-fc-twente-pec-zwolle-2019
Eerste elftal15 uur geleden

FC Twente kan zich niet vinden in beschuldigingen van Aitor

FC Twente heeft met verbazing kennis genomen van de uitspraken van Aitor Cantalapiedra. De Spaanse aanvaller heeft in gesprek met...

aitor-cantalapiedra-paneka-penaly-fc-twente-emmen-2019 aitor-cantalapiedra-paneka-penaly-fc-twente-emmen-2019
Eerste elftal18 uur geleden

Aitor haalt uit: “FC Twente dwong mij te spelen terwijl ik geblesseerd was”

Eerder deze week schreef Aitor Cantalapiedra een brief aan de supporters van FC Twente. Hierin bedankte hij iedereen voor zijn...

oerknal van epy oerknal van epy
Columns20 uur geleden

Helden van toen: Epy Drost, voor altijd en eeuwig in ons hart

27-5-2020: Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat clubicoon Epy Drost overleed. Columnist TAZ schreef eerder het onderstaande eerbetoon...

leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia leon-ten-voorde-pusic-garcia-garcia
Eerste elftal21 uur geleden

Onbegrip bij Ten Voorde: “Patsboem en ze waren weg”

Vorige week kwam uit het niets de boodschap dat FC Twente ging stoppen met trainen. Zeer onverwacht omdat de spelers...

aitor-matos-espinosa-viere-juichen-groningen-2019-2020 aitor-matos-espinosa-viere-juichen-groningen-2019-2020
Eerste elftal22 uur geleden

Espinosa gaat supporters missen: “Wilde iedere wedstrijd in de Veste spelen”

Javier Espinosa liet eerder deze week weten FC Twente te gaan verlaten. Beide partijen konden het niet eens worden over...

fox-off-spandoek-fc-twente fox-off-spandoek-fc-twente
Eerste elftal23 uur geleden

Huidige stand wordt meegenomen bij verdeling tv-gelden in de eerste divisie

Volgende week dinsdag gaan de eredivisieclubs stemmen over de verdeling van de tv-gelden. Dan zal worden gevraagd of het huidige...

Advertentie