Twente Insite

FC Twente Nieuws

Assaidi emotioneel: “Ik draag deze goals op aan René Hake”

Assaidi emotioneel: “Ik draag deze goals op aan René Hake”

Oussama Assaidi was zaterdagavond in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC de grote man met twee treffers. Voor rust schoot hij een penalty onberispelijk binnen en na rust besliste hij het duel met een spitsengoal. De gebeurtenissen van de afgelopen week zijn de 29-jarige spelmaker niet in de koude kleren gaan zitten.

“Het was een moeilijke week, als je ziet wat er op het team is afgekomen”, aldus Assaidi voor de camera’s van de NOS. “Om eerlijk te zijn heeft het me echt geraakt; het heeft veel met me gedaan. Ik wilde deze wedstrijd goed spelen en die goals draag ik op aan de trainer (René Hake, red.).”

Maar hij is niet de enige. “Ik draag ze ook op aan Marino Pusic, omdat hij ons toch bij elkaar gehouden heeft en gezegd heeft dat hoe moeilijk het ook is, we gewoon door moeten. Ik moet zeggen dat we het goed gedaan hebben met zijn allen en dit een goede reactie is.”

De spelers werden van te voren niet ingelicht over het ontslag van trainer Hake. “Voor ons kwam het ook als een verrassing; ik had het niet verwacht”, aldus de aanvaller. “Ik heb een hele goede band met de trainer gehad en ik heb goed samengewerkt met hem. En je ziet ook dat Pusic hetzelfde elftal houdt, we hier gewoon een goede wedstrijd spelen en met 3-0 winnen. Ik moet eerlijk zeggen, het heeft met mij veel gedaan en ik vind het echt jammer.”

Assaidi zit dan ook vol onbegrip over het besluit. “Ik moet gewoon de waarheid vertellen. De waarheid is dat ik er mee heb gezeten en ik hem zal missen. Maar hij heeft ook tegen mij gezegd dat we door moeten en dat siert hem ook.”

Het ontslag van Hake was volgens de spelmaker niet nodig geweest, omdat FC Twente met de trainer de aanstaande wedstrijden ook wel had gewonnen. “Daar had hij het volste vertrouwen in. Wat ik alleen kan zeggen is dat het een beslissing van de club is en we hopen dat we door kunnen gaan zoals we nu doen. En ik moet een groot compliment geven aan het team en Pusic”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op