AZ - FC Twente 2010-2011

FC Twente heeft vanmiddag verloren bij AZ. In Alkmaar werd het 2-1. Erik Falkenburg zorgde in extra tijd voor de winnende treffer. Vorige week had de kampioen thuis tegen NEC (1-1) ook al punten verspeeld. Wederom ging de negatieve hoofdrol naar scheidsrechter Bossen die tot 2 maal toe weigerde Twente een strafschop te geven en de wedstrijd, op verziek van AZ, te staken terwijl Twente met 10 man de betere was tegen de 11 van AZ. Doordat PSV en Ajax 0-0 gelijk speelden blijft de competitie nog volop open.

In de 42e minuut kreeg Douglas de rode kaart. Opvallend was dat de Braziliaanse verdediger ook in de thuiswedstrijd tegen AZ was weggestuurd. Vervolgens verloor FC Twente ook dat duel. Het incident vond nu plaats bij een voorsprong (1-0) voor de thuisclub. Theo Janssen van FC Twente had na 26 minuten in eigen doel geschoten.

Na ongeveer 70 minuten kreeg ook Nick Viergever van AZ de rode kaart. Met tien tegen tien zorgde Luuk de Jong in de slotfase voor de 1-1. Onverwacht maakte Falkenburg nog de 2-1.

In de 56e minuut had scheidsrechter Ruud Bossen het duel een kwartiertje stilgelegd wegens kwetsende spreekkoren. Dit was op verzoek van de thuisclub die op moment van staken zwaar onder vuur lag. Hierover zal het laatste woord nog niet gesproken zijn.

Doordat PSV thuis tegen Ajax niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel blijft Twente nog altijd in de race om het landskampioenschap maar heeft er met Ajax, dat volgt op 2 punten, wel een extra concurrent bij.

Bron: AD.nl en FCTwente.NU