Nieuws

AZ - FC Twente 2-2 (2011-2012)

AZ - FC Twente 2-2 (2011-2012)

AZ en FC Twente hielden vanavond aan de topper in Alkmaar een punt over (2-2). Toch stapten beide ploegen min of meer als verliezer van het veld. In de historische titelrace kan momenteel elke misstap er één te veel zijn, al waren de Tukkers met de late gelijkmaker van invaller Emir Bajrami nog wel het meest tevreden.

FC Twente, dat bijna 10 jaar geleden in de eredivisie voor de laatste keer won in Alkmaar, begon heel onrustig. De Tukkers moesten duidelijk even wennen aan de nodige wijzigingen in het elftal.


Zo speelde de Duitse nieuwkomer Nils Röseler (20) op het middenveld, waar ook Nacer Chadli was gestationeerd. Diens plaats in de voorhoede werd ingenomen door Wesley Verhoek, die zijn (matige) debuut voor FC Twente maakte in de basisploeg.

In de 4e minuut kwam AZ dubieus op voorsprong. Eerst zag arbiter Pieter Vink een hoekschop, terwijl doelman Sander Boschker ontkende dat hij een afzwaaier van de opkomende Simon Poulsen had aangeraakt. Uit de corner zette Jozy Altidore eerst tegenstander Rasmus Bengtsson opzij voordat hij raak kopte, 1-0.

AZ bleef in het eerste halfuur de betere ploeg. Met technisch verzorgd voetbal en soms scherpe counters dicteerde de thuisclub het duel. De ploeg van Verbeek kon de score evenwel niet uitbouwen, vooral ook omdat er bij de bonkige Altidore nogal wat misging in de afwerking.

Het aanvallend machteloze FC Twente kwam dankzij De Jong in de 31e minuut verrassend op gelijke hoogte. Hij speelde zich knap vrij en tikte de bal al even fraai in de verre hoek, 1-1. Daarna was FC Twente minimaal gelijkwaardig aan AZ en kreeg het duel een meer open karakter, met winstkansen voor beide ploegen.

In de tweede helft steeg de spanning, maar zakte het niveau. Beide ploegen leden in de jacht op 3 punten opvallend veel balverlies. Het was opnieuw de fysiek sterke Altidore die in de 71ste minuut toesloeg, 2-1.

Daarna leek de kostbare zege voor het goed controlerende AZ niet meer in gevaar te komen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd profiteerde Bajrami alsnog van de chaos in de Alkmaarse defensie: 2-2.

AZ - FC Twente 2-2
1-0 Altidore (4)
1-1 De Jong (31)
2-1 Altidore (71)
2-2 Bajrami (90)

Arbiter: Vink
Geel: Marcellis, Martens, Douglas, Rosales, Röseler, Tiendalli

AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Martens, Elm (Klavan/84), Beerens, Altidore (Benschop/80), Gudmundsson.

FC Twente: Boschker, Rosales, Bengtsson, Douglas, Tiendalli, Röseler (Plet/81), Fer, Chadli, Verhoek (Bajrami/56), De Jong, O.John (Promes/81).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties