AZ wint moeizaam in generale voor FC Twente

AZ heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB beker. De aankomende tegenstander van FC Twente won moeizaam van de amateurs van ASWH. Deze zaterdag staat in de Grolsch Veste het duel tussen FC Twente en AZ op de planning.

[google]Trainer John van den Brom besloot veel spelers rust te geven in dit duel. Er stonden slechts vier spelers aan de aftrap die ook in de basis stonden tegen Feyenoord. Voor de club uit Alkmaar verschenen maar liefst acht spelers uit de eigen jeugdopleiding aan de aftrap. Het was een moeizame wedstrijd voor AZ, maar Mühren maakte vlak voor rust de openingstreffer. Ook na de thee had AZ moeite met ASWH, echter maakte Fred Friday in de 86e minuut de bevrijdende 2-0.

De wedstrijd tussen FC Twente en AZ begint om 20:45. Het is een duel tussen de nummer vijf en zeven van de Eredivisie. De club uit Alkmaar heeft 25 punten. FC Twente heeft één puntje minder en gaat bij winst langs AZ op de ranglijst. Het team van John van den Brom treedt niet op volle sterkste naar Enschede, want het mist uitblinker Haps en aanvoerder Vlaar in de verdediging.