Eerste elftal

B-garnituur Ajax laat volle buit liggen in aanloop naar wedstrijd tegen FC Twente

Aanstaande zondag neemt FC Twente het om 16.45 uur in De Grolsch Veste op tegen Ajax. De ploeg van Peter Bosz had echter eerst nog een tussendoortje te verwerken in het kader van de Europa League. De Amsterdammers, die al als groepswinnaar geplaatst waren voor de knock-outfase, moesten het in België opnemen tegen Standard Luik. Ajax wist uiteindelijk de wedstrijd tegen de Belgen niet te winnen.

[google]Anwar El Ghazi schoot de bezoekers in de 27ste minuut op prachtige wijze op een 0-1 voorsprong en lange tijd was Ajax ook heer en meester in het Stade Maurice Dufrasne. Bij vlagen werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gestuurd, echter bleven Standard Luik in leven doordat Ajax de kansen niet afmaakte. In de slotfase gaven de Amsterdammers een zeker lijkende overwinning weg. Het was Benito Raman die in de 84ste minuut zorgde voor de gelijkmaker.

Trainer Peter Bosz besloot om tegen Standard met een B-elftal aan te treden. Spelers als André Onana, Joël Veltman en Hakim Ziyech kregen rust. Alleen Amin Younes, Davy Klaassen en mogelijk Anwar El Ghazi zijn spelers die mogelijk ook zondag in Enschede aan de aftrap verschijnen.