Ballenknijpende Sibum verpest Derby

Voormalig FC Twente speler Bas Sibum heeft dit weekend een slechte beurt gemaakt bij de supporters van zijn club Waasland-Beveren. In de beladen derby tegen Lokeren kreeg hij al voor rust de rode kaart getoond van de leidsman. Met al een 0-2 op het scorebord was het voor zijn ploeggenoten daardoor onbegonnen werk op zich terug te vechten in de wedstrijd.

De manier waarop Sibum het veld moest verlaten was dit weekend een veelbesproken onderwerp in België. In de 38e minuut kreeg hij geel nadat hij het met Lokeren speler en doelpuntenmaker Koen Persoons aan de stok kreeg. Zijn tweede gele kaart kreeg hij slechts twee minuten later toen hij bij een corner tegenstander Jérémy Taravel in zijn edele delen greep. In eerste instantie werd dit niet opgemerkt door de scheids, maar de grensrechter was wel alert.

[google]Uiteindelijk wisten zijn teamgenoten de schade te beperken en won rivaal Lokeren met 'slechts' 0-2. Door de nederlaag staat Waasland-Beveren op de één-na-laatste plek in de Belgische Jupiler League met 8 punten uit 12 duels.

Sibum kwam in 2003 over van FC Emmen naar FC Twente. In Enschede maakte hij vooral indruk door zijn werklust, doorzettingsvermogen en zijn afstandschoten. Hierdoor kreeg hij de bijnaam SIBOEM hetgeen regelmatig werd gescandeerd in het stadion. Na vier seizoenen FC Twente en weinig uitzicht op een basisplaats besloot Sibum zijn geluk elders te zoeken.

De beelden vanaf 2:45