Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bapoh geniet bij FC Twente: “Wist dat ik nooit een kans zou krijgen bij Bochum”

Bapoh geniet bij FC Twente: “Wist dat ik nooit een kans zou krijgen bij Bochum”

Ulrich Bapoh is één van de nieuwe namen binnen de selectie van FC Twente. De aanvallende middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van het Duitse Vfl Bochum waar hij de afgelopen negen jaar de jeugdopleiding doorliep. Hij is blij met de kans die hij krijgt bij FC Twente want zelf wist Bapoh al dat hij geen kans maakte op speelminuten bij het eerste.

Bapoh is van mening dan jeugdspelers in Nederland veel meer mogelijkheden krijgen om door te breken. Dit was dan ook één van de redenen om voor FC Twente te kiezen waar hij nu voor het eerst op zichzelf woont. “Zonder de hulp van mijn moeder, en dat is goed. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan Nederland. Dinsdag was ik een dag vrij, maar dan ga ik bewust niet naar Bochum. Dat is me te makkelijk, omdat ik dan voor mijn gevoel te veel in het oude blijf hangen.”

Of Bapoh vrijdag de 17e ook zal starten als de nieuwe nummer tien van FC Twente is nog even de vraag, maar vooralsnog heeft hij het uitstekend naar zijn zin. Wat hem met name bevalt is hoe de spelers met elkaar omgaan. “Het is een stuk relaxter, er is meer plezier in de kleedkamer en de hiërarchie is veel minder sterk”, aldus de mening van Bapoh in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia. “De oudere spelers voelen zich nergens te groot voor en laten de jongeren echt niet met alle spullen sjouwen.”

Wat de middenvelder ook bevalt zijn de individuele trainingen. Bij Bochum staat het team voorop en individuele trainingen kende Bapoh tot dusver net. “Hier is er ook individuele aandacht. Zo train je met de aanvallers soms apart. Ik vind dat goed.”

Hij snapt er dan ook niets van dat Duitsland in Nederland als het grote voorbeeld wordt gezien. “Jullie hoeven je geen zorgen te maken, de opleiding in Nederland is nog steeds hartstikke goed. De dip is tijdelijk.”

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op