FC Bayern München - FC Twente Enschede

Woensdag 29-09-1993 moest FC Twente de 1e ronde van de UEFA-Cup wedstrijdtegen Bayern München spelen in het Olympiastadion in München. De Scheidsrechter tijdens deze wedstrijd was de Italiaan Alfredo Trantalange uit Turijn die tijdens deze Uefa Cup (heet nu Europa League) wedstrijd zijn debut maakte. In het "Programmaheft" vond de toenmalige president van FC Bayern München nog een paar mooi woorden voor onze club. Jammergenoeg ging deze wedstrijd met 3-0 verloren en door het resultaat van de eerste wedstrijd FC Twente - Bayern München (3-4) ging Bayern door naar de 2e ronde.

Hartelijk welkom, FC Twente Enschede! Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Europa Cup is de ploeg van FC Twente onze tegenstander en gast in het Olympiastadion. Daarover verheugen wij ons zeer en heten onze gasten uit Holland - de ploeg, de begeleiding en de meegereisde supporters - van harte welkom hier bij ons in München.

Wij hopen, dat het onze gasten in München naar de zin zal zijn en zij later graag terugdenken aan hun bezoek. Op deze plaats nogmaals een dankwoord aan voorzitter Hans van den Berg en alle bestuursleden voor de geweldige gastvrijheid, die ons ten deel is gevallen bij het eerste duel twee weken geleden. Wij hebben weer nieuwe vrienden gemaakt in Holland.

Vooraf aan de Europa Cup-wedstrijden van dit jaar, heeft de UEFA het concept van "Fairplay" voorgesteld. Wij hebben in deze speciale uitgave van het programmablad de basisregels van dit concept afgedrukt en hopen, dat ze door de spelers, arbiters, verenigingskaders, mediavertegenwoordigers en alle toeschouwers in het stadion in acht worden genomen. "Fairplay" is de basis voor onze sport.En alleen dan, wanneer wij de "Fairplay" gedachte respecteren, zullen we ook in de toekomst veel plezier aan de sport beleven. (Geschreven door Dr. Fritz Scherer de President van Bayern München)

De doelpunten voor Bayern kwamen op naam van: 1:0 door Lothar Matthäus in de 19. minuut door een Strafschop omdat Hoogma Nerlinger had neergehaald. In de 45. Minuut maakt Karnebeek een eigen doelpunt waardoor FC Twente op een 2-0 achterstand kwam. Christian Ziege maakt het karwei jammergenoeg af en schoot in de 62. Minuut de 3:0 binnen.

"Programmaheft" FC Bayern - FC Twente

Uit het Programmaboekje hebben we een aantal Scans gemaakt. Wij zijn echter nog op zoek naar Fotos van deze wedstrijd!
[nggallery id=110]

Samenvatting FC Bayern - FC Twente

Jammergenoeg hebben we geen beelden van deze wedstrijd! Heb jij wel beelden? Neem dan a.u.b. Contact met ons op of schrijf ons een E-Mail (info@fctwente.nu)