Bekeravontuur FC Twente ten einde na slachtpartij in Alkmaar

FC Twente heeft de finale van de KNVB Beker niet weten te behalen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek speelde in de halve finale op bezoek bij AZ, maar werd hier compleet overklast. Beide ploegen stapten van het veld bij een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 24ste minuut kwam AZ op voorsprong. Verdediger Jonas Svensson wist zich vrij te spelen van de verdediging en legde de bal voor de voeten van Guus Til, die beheerst de 1-0 binnenwerkte. Enkele minuten later leek de thuisploeg dicht bij de verdubbelingstreffer, echter schoot spits Wout Weghorst de bal vanuit de draai langs de verkeerde kant van de paal. Na ruim een halfuur spelen was FC Twente dicht bij de gelijkmaker, maar Oussama Assaidi zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Marco Bizot. Beide ploegen gingen de rust in bij een 1-0 tussenstand.

Na ruim een uur spelen bood een vrije trap FC Twente een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Danny Holla wist deze echter niet op doel te richten en zo bleef de ploeg tegen een achterstand aan kijken. Slechts luttele seconden later kwam AZ dankzij een kopbal van Wout Weghorst op een 2-0 voorsprong. Vier minuten later was het alweer raak. Oussama Idrissi zette de 3-0 op het scorebord. In de 74ste minuut tekende diezelfde Idrissi tot overmaat van ramp nog voor de 4-0.