Bekeravontuur onnodig ten einde voor FC Twente

FC Twente heeft zichzelf vanavond tekort gedaan in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. De Tukkers lieten zien met een geheel andere spelopvatting naar Groningen te zijn gekomen dan het eerste treffen dit seizoen in de competitie. Toen werd de bus geparkeerd door Schreuder, vandaag zocht FC Twente duidelijk meer de aanval. Toch ging het na een 0-1 voorsprong onnodig met 2-1 onderuit.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Cabral wiens schot werd losgelaten door doelman Padt. Helaas wist niemand te profiteren van het slippertje. In de 19e minuut kreeg Olaitan de grootste kans van de eerste helft, maar faalde vanaf vijf meter, oog in oog met doelman Padt. Deze fout werd echter snel goedgemaakt door Hidde ter Avest die via een been van een Groningen verdediger de 0-1 scoorde.

In de tweede helft kwam FC Groningen sterker uit de kleedkamer, maar de eerste echte kans kwam wederom op naam van de Tukkers. Invaller Oosterwijk plaatste de bal van dichtbij op de paal. Ook Gutierrez wist de rebound niet te benutten. Drie minuten wist invaller Linssen van FC Groningen wel te scoren en bracht met de gelijkmaker de spanning terug in de wedstrijd. In de 61e minuut bracht Maduro met een kopbal de Groningers zelfs op voorsprong. Drommel was kansloos op de inzet van de middenvelder.

[google]Vlak na de aftrap kreeg FC Twente een grote kans, maar doelman Padt bewees deze wedstrijd wederom zijn waarde voor de Groningers. In de 70e minuut moest Hake noodgedwongen Cabral naar de kant halen. De geblesseerde buitenspeler werd vervangen door middenvelder Van der Heyden. Uiteindelijk wist FC Twente geen vuist meer te maken en ligt FC Twente al na één wedstrijd uit het bekertoernooi.

Opvallend in de 37e minuut was de wissel van Olaitan. Hij ging zitten en werd met ademhalingsproblemen naar de kant gehaald.