FC Twente Vrouwen verliezen bekerfinale na strafschoppen

De FC Twente Vrouwen hebben een prachtig seizoen net niet op de juiste manier kunnen afsluiten. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap en het kampioenschap in de BeNeLeague, bleek het winnen van de bekerfinale een halte te ver voor het team van Arjan Veurink. De ploeg wist zich vandaag op het terrein van Quick Boys in Katwijk na een voorsprong van ADO Den Haag terug in de wedstrijd te knokken (1-1), maar ADO Den Haag ging er na penalty's met de KNVB Beker vandoor.

In de eerste helft kregen de FC Twente Vrouwen wel de nodige kansen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Na ruim een uur spelen belandde de bal van Maayke Heuver via keepster Lorsheyd van ADO Den Haag op de lat.

De tweede helft werd tien minuten voor tijd pas echt spannend. Eerst waren het de vrouwen van ADO Den Haag die via Beerensteyn op voorsprong kwamen. Ruim vijf minuten later scoorde Marlous Pieëte de gelijkmaker. Daarna gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Dit leverde nog een gevaarlijke situatie op voor het doel van FC Twente-keepster Van Veenendaal, maar de bal rolde net naast de goal.

In de blessuretijd van de tweede helft kon Van de Sanden nog op de goal van ADO Den Haag aflopen, maar haar pass op Pieëte kwam niet aan. Later kon Pieëte de bal nog gevaarlijk voorgeven, maar was er niemand voor de goal om de bal binnen te schieten, waardoor er na 90 minuten een gelijke stand op het scorebord stond en er dus verlengd werd.

In de eerste helft van de verlenging was er een grote kans voor de FC Twente Vrouwen. De corner van Spitse werd door keepster Lorsheyd net voor het hoofd van Wigger weggetikt. In de tweede helft van de verlenging was er het schot van Spitse, dat werd gekeerd door de keepster van ADO Den Haag. Vijf minuten voor het eind van de verlenging was FC Twente erg dichtbij de winnende treffer. Een lobbal van Spitse ging net over het doel van de tegenstander.

Na 120 minuten was de stand nog steeds 1-1, wat betekende dat er penalty's genomen moesten gaan worden om de winnaar van dit duel te bepalen. FC Twente begon de strafschoppenreeks slecht, want Anouk Dekker miste de eerste penalty. ADO Den Haag wist de eerste strafschop daarentegen wel te benutten. De daaropvolgende penalty's werden allemaal benut, waardoor de ADO Den Haag Vrouwen de penaltyserie met 5-4 wonnen.

Opstelling FC Twente: Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Minnaar (104.Klein Braskamp), Wigger, Worm, Dekker, Spitse, Roord (74.Renfurm), Pieëte, Heuver, Van de Sanden

Opstelling ADO Den Haag:Lorsheyd, Joore, Nooij, Reichardt, Van den Bulk, Jansen, Van der Veen, Vrieling, Beerensteyn, Compier, Susan