Bekerheld Boschker: "Beker was mijn motivatie"

Sander Boschker zei het na afloop van de verloren bekerwedstrijd met FC Den Bosch bijna gekscherend, maar leek terdege te beseffen dat in zijn uitspraak een grote kern van waarheid zat. ‘Misschien was dit wel mijn laatste wedstrijd voor FC Twente.’

Voordat de ervaren doelman tot zijn kernachtige statement kwam, was er het nodige gebeurd. ‘We hebben met 2-1 verloren, simpel, maar we hebben ook vanaf ongeveer de 22e minuut met tien man gespeeld. Dit zijn nu eenmaal dingen die in het voetbal gebeuren. We hadden vandaag geen grip op de wedstrijd. Of ik er gaandeweg de wedstrijd nog geloof in had? Ja, ik ging op een gegeven moment uit van een verlenging, hield eigenlijk al een beetje rekening met de mogelijkheid van strafschoppen.’

Uiteindelijk werd het niets van dat alles, en stonden na negentig minuten de kille cijfers FC Twente 1, FC Den Bosch 2 op het scorebord en was het bekertoernooi voorbij voor de Tukkers. ‘Dat mag natuurlijk niet gebeuren’, weet Boschker. ‘Het gebeurt toch. We hadden de tweede helft de kansen om het te voorkomen, dan moet je die wel benutten.’ Dat gebeurde niet en dus kwam de doelman tot de eindconclusie dat het zomaar zijn laatste wedstrijd voor FC Twente geweest zou kunnen zijn, om daar nog wel aan toe te voegen ‘De beker was waar ik mijn motivatie uit haalde, ik zal nu iets anders moeten vinden.’ Waarschijnlijk gesterkt door de wetenschap dat eerste doelman Nikolay Mihaylov zelden een lange reeks van wedstrijden neerzet en er mogelijk toch nog wel kansen zijn op speeltijd voor de geroutineerde doelman, hervat hij vandaag gewoon weer de training.