Twente Insite

FC Twente Nieuws

BELANGRIJK: Supporters stellen 25 prangende vragen aan directie en RvC FC Twente

BELANGRIJK: Supporters stellen 25 prangende vragen aan directie en RvC FC Twente

Matthijs Bos, ook wel bekend als de Petitieman, besloot de stoute schoenen aan te trekken en via Twitter contact te leggen met Bernard Fransen, commissaris van FC Twente. Bos vroeg zich af wat nu de exacte rol was van de RvC binnen FC Twente. Hij kreeg hierop netjes antwoord van Fransen die op vriendelijke wijze uitlegde dat de RvC zich niet met het dagelijkse operationele management bemoeit omdat dit volgens hem onrust veroorzaakt (zoals, volgens hem, bij Ajax) en dat dit niet de traditionele rol van een RvC is.

Fransen gaf aan dat overige vragen het best gesteld kunnen worden aan de directie bestaande uit Jan van Halst en Erik Velderman. De directie kan door iedere fan worden aangeschreven, maar helaas is gebleken dat er in het verleden niet tot nauwelijks werd gereageerd op vragen. Bos vroeg aan Fransen of hij bij hem als RvC-lid een lijst vragen mocht toesturen van een groep individuele supporters. Fransen was vriendelijk genoeg om aan dit verzoek gehoor te geven. Hetgeen zeer gewaardeerd wordt.

Bos ging onmiddellijk aan het werk en zocht contact met zijn vrienden en een aantal contacten. Door samenwerking van individuele supporters en supporterssites, is een lijst met prangende vragen ontstaan die de FCT supporter bezig houden.

Waar vragenstellers het niet helemaal mee eens waren is dat de RvC afstand houd en blijft houden. Natuurlijk is de RvC een bestuurlijk orgaan en werken zij op de achtergrond maar dat mag niet betekenen dat de belangrijkste mensen binnen de club, de supporters, hen geen vragen mogen of kunnen stellen. Dus doen we het toch. Sterker nog, vragen zijn gericht aan iedereen die een sleutelrol speelt binnen FC Twente.

jan-van-halst-directeur-fc-twente-toespraak
Foto: Pro Shots

25 vragen en een aantal subvragen zijn ontstaan uit 50 a 75 inzendingen. De vragen zijn veelal ongecorrigeerd overgenomen, sommige kwamen meermaals naar voren en zijn samengevoegd. Ook is getracht de vragen zonder sentiment en zonder verwijten te houden. Bos denkt dat deze 25 vragen een eerlijke reflectie zijn van waar de supporter zich druk om maakt en waar het ontbreekt aan de beloofde transparantie. De initiatiefnemer zegt te begrijpen dat de RvC en de directie niet overal inhoudelijk op willen en kunnen antwoorden, en verwacht op een aantal vragen een politiek correct antwoord. Hij denkt dat de vragen niet alleen vragen zijn maar ook statements zijn van supporters die aangeven dat ze geen dom klapvee zijn maar dat supporters op intelligente wijze mee kunnen denken.

De lijst met vragen is terug te vinden via de onderstaande link. Zodra we de antwoorden hebben ontvangen zullen wij deze op Twente Insite publiceren.

KLIK HIER om de vragenlijst aan de directie en de RvC van FC Twente te downloaden.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op