Beloften FC Twente verliezen van Ajax

Vanavond stond de eerste FC Twente - Ajax van deze week op het programma. Het waren de beloften die elkaar troffen waarna zaterdag het eerste Ajax ontvangt in de Grolsch Veste. Onder toeziend oog van McClaren eindigde het eerste treffen tussen de Enschedeërs en de Amsterdammers in een 2-3 overwinning voor de bezoekers.

In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Amsterdam op een 0-1 voorsprong. In de 18e minuut was het Ruben Ligeon die het doelpunt op zijn naam schreef. Voor rust scoorde FC Twente nog wel de 1-1 maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust maakte de nog niet wedstrijdfitte Bjelland plaats voor Gortemaker. Hiermee heeft hij er nu exact 90 wedstrijdminuten opzitten na zijn zware blessure. FC Twente kwam beter uit de kleedkamers als Ajax wat in de 52e minuut resulteerde in de 1-1. Het was Felitciano Zschusschen die fraai doel trof uit een afstandsschot.

In de 74e minuut maakte Hemmink zelfs de 2-1 voor FC Twente maar deze voorsprong hield geen stand. In de 86e minuut scoorde Denswill de 2-2 vanaf de 11 meter stip.

Net als enkele weken geleden tegen NEC/Top Oss scoorde nu ook Ajax diep in blessuretijd. tegen NEC/Top Oss hielden de manschappen van Kluivert er nog een puntje aan over, nu gingen de drie punten mee naar Amsterdam. Doelpuntenmaker voor Ajax was Verweij.

FC Twente: Bednarek, Breukers, Bijen, Bjelland (45. Gortemaker), Engberink, Fillinger, Gyasi, Hemmink, Zschusschen, Jesgarzewski (56. Bleker), Cabral.

Foto's van de wedstrijd volgen later deze avond.