Beloften onderuit tegen hekkensluiter

Jong FC Twente heeft vanavond op het trainingscomplec in Hengelo met 1-2 verloren van hekkensluiter Jong Brabant United, dat een samenwerkingsverband is tussen de jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch. De beloften gaven de wedstrijd voor rust uit handen.

De thuisploeg kende een slechte eerste helft. Al in de derde minuut kwam Jong Brabant United op voorsprong. Doelman Plattel ging hierbij niet vrijuit. Na ruim een half uur verdubbelden de gasten de voorsprong. Een andere tegenvaller voor de Tukkers was dat de ploeg na de eerste helft al door haar wisselmogelijkheden was. Schütte verliet het veld met een blessure en ook verdediger Jensen en doelman Plattel werden gewisseld.

[google]Na rust scoorde Jong FC Twente al na vijf minuten de aansluitingstreffer, Jonathan Swieter schoot raak. In het vervolg ging de ploeg van trainer Michel Jansen op jacht naar de gelijkmaker maar wist niet te scoren.

Opstelling Jong FC Twente: Plattel (Van Oldeniel), Ntuli, Landwehr, Jensen (Grotenhuis), Schwering, Mbikulu, Schmidt, Soumaoro, De Jager, Swieter, Schütte (Gvozdjar).