Benfica - FC Twente (3-1) 2011-2012 VCL

Benfica is de laatste horde voor de groepsfase van de Champions League. FC Twente begon de wedstrijd in het Estadio da Luz met de wetenschap dat het, na het 2-2 gelijkspel vorige week in Enschede, minimaal een keer moest scoren en zelf de nul moest houden. De intentie was dan ook duidelijk: winnen. Opvallend was dat FC Twente ervoor koos om op de wedstrijddag nog te trainen. FC Twente wilde de spelers zo op de lange wachtdag toch nog wat beweging geven. De training bestond dan ook vooral uit uitlopen en positiespel.

Eerste helft

Twente begon de eerste helft echter zeer slordig. De ploeg werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet door de Portugezen, die ook aardig wat kansen creërden. Zo mochten Nolito en Cardozo verscheide keren aanleggen om op het Twentse doel te vuren. Doelman Nicolay Mihaylov was steeds een sta-in-de-weg bij alle pogingen.
Voorin en op het middenveld weet Twente de bal amper vast te houden. Brama en Janssen lijken geen grip te krijgen op de lopende mensen van Benfica. Toch kreeg Ruiz een goede kans op een doelpunt. Een mooie boogbal eindigde helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Foto's Benfica - FC Twente

[nggallery id=253]

De tweede helft startte helemaal beroerd voor Twente. Binnen een minuut stond het 1-0 voor Benfica door een knappe omhaal van Witsel. Benfica bleef daarna druk houden op de verdediging van Twente. Uit een corner maakte Luisão al snel de 2-0. Daar ging wel een dekkingsfout aan vooraf van de Twentse verdediging. Toen gingen de kopjes hangen. Benfica speelde de wedstrijd makkelijk uit en maakte via Witsel ook nog de 3-0. Ruiz kreeg nog wel een goede kopkans, maar deze werd fabelachtig gepakt door Artur, de talentvolle Portugese doelman. Diezelfde Ruiz redde nog wel de Twentse eer door in de slotfase knap de 3-1 binnen te koppen. Een Twents slotoffensief bleef daarna uit, waardoor Benfica uiteindelijk eenvoudig won.