Beschamende bekernederlaag FC Twente Vrouwen in achtste finale

FC Twente Vrouwen heeft zaterdag een beschamende nederlaag geleden in de kwartfinale van de KNVB beker. De ploeg van Tommy Stroot nam het in Zeelst op tegen het Eindhovense CTO Zuid en verloor na het nemen van strafschoppen. Tommy Stroot koos ervoor om met drie speelsters te starten die dit seizoen nog maar weinig speelminuten kregen. Daphne van Domselaar, Licia Darnoud en Anne Bhagerath mochten alle drie aan de aftrap verschijnen.

[google]CTO Zuid kwam vlak voor rust brutaal op voorsprong. Foederer zag haar afstandsschot op de lat belanden, maar Leuchter scoorde alsnog uit de rebound. Het was tevens de ruststand. Vroeg in de tweede helft kwam FC Twente Vrouwen op gelijke hoogte, maar ondanks vele pogingen bleef het bij 1-1 en moest de wedstrijd worden beslist door strafschoppen.

Andrine Tomter, Maud Roetgering en Renate Jansen scoorden, maar Joëlle Smits en Jassina Blom waren minder succesvol. CTO Zuid won de strafschoppenserie met 4-3.