Beschamende nederlaag voor FC Twente in laatste competitiewedstrijd

FC Twente heeft zondagmiddag met 3-5 verloren van FC Groningen. De Tukkers sloten het seizoen daarmee in mineur af, maar eindigden wel op een knappe zevende plek in de eredivisie. Opvallend is dat FC Groningen nooit eerder met meer dan één doelpunt verschil won op bezoek in Enschede.

Al na drie minuten spelen kwam de bezoekende ploeg op voorsprong, nadat aanvaller Bryan Linssen de bal voor het intikken kreeg en de score openbrak. In de negentiende minuut kwam FC Twente door een kopbal van Dylan George op gelijke hoogte. Slechts zes minuten later kwam FC Groningen namens Oussama Idrissi echter weer op een 1-2 voorsprong, die vier minuten later op bijna identieke wijze de 1-3 binnenschoot. Vlak voor rust speelde Stefan Thesker een ongelukkige rol door per abuis de 1-4 in eigen doel te tikken, en bepaalde hiermee tevens de ruststand.

[google]In de 64ste minuut kreeg FC Twente een penalty, welke koelbloedig werd binnengeschoten door Mateusz Klich. De Poolse middenvelder tekende hiermee voor de 2-4 en bovendien zijn zesde doelpunt uit een strafschop in dit seizoen. Twee minuten later toonde FC Groningen echter veerkracht, nadat spits Alexander Sørloth de 2-5 op open doel binnenkopte. In de slotfase tekende Enes Ünal nog voor de 3-5, en bepaalde hiermee tevens de eindstand van de wedstrijd.

FC Twente is hierdoor dit seizoen met 45 punten op de zevende plaats geëindigd in de eredivisie. FC Groningen heeft op het laatste moment nog deelname aan de play-offs voor de Europa League veiliggesteld, mede doordat Heracles Almelo met 3-1 verloor op bezoek bij kampioen Feyenoord.

Opstelling FC Twente: Marsman; Van der Lely, Andersen, Thesker, Trajkovski; Mokotjo, Klich, Jensen; George, Ünal, Celina (46. Hooiveld).

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.