Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bij Sportlust aangesloten Tanda doet zijn verhaal: “Er zijn privé veel dingen gebeurd”

Bij Sportlust aangesloten Tanda doet zijn verhaal: “Er zijn privé veel dingen gebeurd”

Enkele weken geleden werd bekend dat Dario Tanda er definitief voor heeft gekozen om afscheid te nemen van het profvoetbal. De nog altijd maar 22-jarige middenvelder besloot de overstap te maken naar Sportlust Glanerbrug dat uitkomt in de vierde klasse A. Afgelopen zondag maakte hij zijn debuut, maar moest de wedstrijd staken vanwege een lichte blessure.

Tanda (foto rechts) stond ooit te boek als groot talent, maar is na veel tegenslagen het plezier in het voetbal kwijtgeraakt. De laatste club waar hij het probeerde was het Deense Vendyssel, maar liet het contract al binnen een week weer ontbinden. Een vergelijkbare situatie deed zich ook al eens voor bij Go Ahead Eagles. Tussentijds kwam Tanda wederom negatief in het nieuws nadat hij twee contracten had getekend bij twee verschillende clubs.

“Er zijn privé veel dingen gebeurd. Voetbal was voor mij niet meer motiverend. Dat is voor mij nu ook de reden om het profvoetbal vaarwel te zeggen en opnieuw te beginnen”, aldus de verklaring van Tanda in gesprek met Waning van de Tubantia.

Ondanks dat hij bevoorrecht was om als profvoetballer zijn brood te verdienen, heeft hij geen spijt. “Je kunt het van twee kanten bekijken. Aan de ene kant is het natuurlijk jammer. Als dit eerder was gebeurd, dan had ik het er ook moeilijk mee gehad. Nu heb ik geen spijt. Dit is beter voor mij.”

De reden dat hij heeft gekozen voor Sportlust Glanebrug is de liefde. “Ik heb hier een vriendinnetje leren kennen en via via ben ik bij Sportlust terechtgekomen. Het is de vierde klasse, maar we winnen alles dik, hebben een goede ploeg en zijn de beste. Hier train ik twee keer en kan ik lekker spelen.”

Terugkeren op een hoger amateurniveau heeft Tanda voorlopig geen oren naar. “Toch is dat een beetje hetzelfde plaatje. Dan train je ook drie of vier keer per week. Hier voel ik mij goed. De mensen op de club zijn aardig en ik hoop hier het plezier terug te vinden.”

Komende zomer wil Tanda een studie op gaan pakken. Welke dit gaat worden is hij nog niet uit.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op