Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bijen blij met nieuwkomers: “De sfeer in de groep is heel anders dan vorig jaar”

Bijen blij met nieuwkomers: “De sfeer in de groep is heel anders dan vorig jaar”

Peet Bijen mocht afgelopen vrijdag weer starten in de basis. De verdediger nam de plaats in van Nacho die de hele week al last had van vocht in z’n knie. De Hengeloer greep de kans met beide handen aan. Hij speelde een goede wedstrijd en scoorde ook nog ééns de 1-0.

Het is een raar seizoen voor Bijen. Tegen Sparta vormde hij nog het verdedigingsduo met Schenk en een week later zaten beide spelers op de bank. Een vreemde situatie. “Het is best gek dat je na een zege op de bank wordt gezegd”, laat een opgewekte Bijen weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. “Ik was teleurgesteld, maar na twee dagen moet de knop om. Dan rest er maar een ding: keihard werken op de training. En dan weet dat je er moet staan, als de kans er komt.”

En dat deed Bijen. Samen met Gonzalez hield de ploeg voor de eerste keer de nul. Mooi was het niet, maar achteraf tellen alleen de punten. “Het zag er misschien soms gevaarlijk uit, maar we hebben niets weggegeven.”

Ondanks het feit dat Bijen drie wedstrijden toe heeft moeten kijken vanaf de zijkant, is hij tot dusver blij met de spelersgroep die Van Leeuwen heeft samengesteld. “De sfeer in de groep is heel anders dan vorig jaar. Beter, ja. De buitenlandse jongens zijn goede gasten voor de groep, en zorgen voor nieuw enthousiasme. Maar, we zijn natuurlijk een voetbalploeg en daarin hoeft het niet altijd gezellig te zijn.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op