Bijen middelpunt van feestvreugde: "Heel mooi dat supporters nu over mij zingen”

Met een doelpunt in de allerlaatste minuten van de wedstrijd kroonde FC Twente-verdediger Peet Bijen zich in Volendam tot matchwinner. Nadat de bezoekers een 0-1 voorsprong verspeelden, was het de centrale verdediger die in de slotfase van de wedstrijd een vrije trap van Javier Espinosa tegen de touwen werkte. Na de bevrijdende treffer werd de Hengeloër luidkeels toegezongen door de massaal meegekomen FC Twente-supporters.

"Echt geweldig", begint Bijen tegen Stan Waning van De Twentsche Courant Tubantia. "Normaal zingen ze altijd voor Wout. Dat deuntje klinkt ook wat lekkerder. Vroeger zong ik als jonge jongen zelf altijd op de tribunes voor spelers als Majstorovic, Wielaert en Wisgerhof. Heel mooi dat supporters nu over mij zingen”, vertelt de verdediger met een grote lach.

Vlak voor rust kwam FC Twente op een 0-1 voorsprong door een treffer van Wout Brama, maar na rust vergaten de Tukkers de trekker over te halen en de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor kwam FC Volendam een kwartier voor tijd langszij. "Zonde, want we speelden prima. Er lag veel ruimte op het veld en daar hadden we eerder gebruik van moeten maken. Klagen doe ik niet, want zelf de winnende maken is heerlijk.”

In het vissersdorp werd FC Twente gesteund door liefst 1357 supporters op de uittribune, maar ook op de thuistribune zaten tientallen supporters van de Enschedese trots. "Het leek echt alsof we in Enschede speelden, aan alle kanten zaten fans. Het gekke was dat het uitvak helemaal leeg was, maar als je daarnaast keek was het een grote rode zee. Deze zege is het beste geneesmiddel na de nederlaag van vorige week", besluit Bijen.