Twente Insite

FC Twente Nieuws

BIZAR: Vier jaar cel geëist tegen jeugdexponent FC Twente

BIZAR: Vier jaar cel geëist tegen jeugdexponent FC Twente

Voormalig FC Twente speler Ismail H’Maidat (23) stond afgelopen maandag in het Belgische Turnhout voor de rechter. Hij wordt verdacht van deelname aan een reeks gewapende overvallen. De speler van AS Roma hangt nu een gevangenisstraf van vier jaar boven het hoofd.

H’Maidat staat onder contract bij AS Roma en werd het afgelopen seizoen verhuurd aan het Belgische Westerlo. Hij maakte het seizoen niet af want hij werd in januari van dit jaar ontslagen omdat hij regelmatig niet kwam opdagen. Afgelopen maart werd hij gearresteerd en sindsdien zit hij in hechtenis. De middenvelder wordt verdacht van overvallen op onder meer een tankstation, een casino en een supermarkt. Het OM wil hem daarom vier jaar achter slot en grendel zetten.

Aan het einde van de zitting kwam de speler verrassend met een verklaring waarin hij de naam noemde van een derde verdachte. “Ik blijf tot op de dag van vandaag zeggen dat ik niets met de feiten te maken heb. Er is een andere persoon in dit dossier.”

H’Maidat kwam vanuit Sportclub Enschede bij de jeugdopleiding van FC Twente terecht, maar vertrok al op 12-jarige leeftijd naar België. Via vele omzwervingen maakte hij zijn profdebuut bij het Italiaanse Berscia waarna hij in 2016 een contract verdiende bij AS Roma. Sindsdien werd hij al enkele keren in verband gebracht met een terugkeer bij FC Twente, maar dat zit er voorlopig niet in.

Foto: Corriere dello Sport

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op