Blessure Zerrouki smetje op ruime overwinning FC Twente

FC Twente heeft zondagmiddag om 14:30 uur haar eerste thuiswedstrijd van het eredivisieseizoen 2022-2023 gespeeld. Fortuna Sittard was onder zeer warme omstandigheden de tegenstander. Van die omstandigheden leken de Tukkers geen last te ondervinden. Fortuna Sittard werd verslagen met 3-0.

Fortuna Sittard begon scherp aan de wedstrijd. Echter was de eerste kans voor FC Twente. Na goed positiespel schoot Rots de bal echter een meter voorlangs. Na die kans sloeg het spelbeeld om en kregen de Tukkers steeds meer grip op de wedstrijd. Na een kwartier spelen was er de eerste grote kans van de wedstrijd. Misidjan werd weggestoken door Brenet en ontdeed zich rond het strafschopgebied van twee tegenstanders. De linksbuiten schoot de bal echter net over.

Vlak voor de drinkpauze was het wel raak voor FC Twente. Smal speelde Van Wolfswinkel via eigen helft in één keer vrij voor de keeper. De spits twijfelde niet en schoot de bal hard tegen de touwen. Na de goal werd de dreiging van FC Twente als maar groter. Deze dreiging kon vlak voor rust door Brenet worden omgezet in een doelpunt. Na combinaties aan te gaan met Sadílek en Misidjan wist de rechtsback raak te schieten.

Fortuna begon aan de tweede helft met drie nieuwe spelers. Yilmaz, Cordoba en Pinto moesten het elftal van Ultee nieuwe impulsen geven. Toch was het FC Twente dat na vijf minuten een zeer grote kans kreeg. Siovas leverde zomaar in, echter konden Sadílek en Van Wolfswinkel het niet uitspelen samen. Drie minuten later was het alsnog raak voor de Tukkers. Op aangeven van Vlap krulde Misidjan prachtig raak in de bovenhoek.

Een smetje op het goede spel van FC Twente kwam na een uur spelen. Zerrouki raakte geblesseerd door een nare tik van Siovas. De middenvelder werd vervangen door Kjolo. Na de 3-0 liet de club uit Enschede de touwtjes ietwat vieren. De thuisploeg kreeg in de eerste helft nog kansen via Ugalde en Steijn, maar deze gingen er niet in. Eindstand 3-0.

Opstelling FC Twente

Unnerstall, Smal, Pröpper, Pleguezuelo, Brenet, Sadílek, Zerrouki (70. Kjolo), Vlap (70. Steijn), Misidjan (82. Tzolis), Van Wolfswinkel (76. Ugalde) en Rots (82. Cerny).

Opstelling Fortuna Sittard

Van Osch, Tirpan (46. Pinto), Guth, Siovas (82. Janssen), Cox, Duarte, Erdogan (82. Sourlis), Ferati (46. Yilmaz), Seuntjens, Gladon en Noslin (46. Cordoba).

Scoreverloop

22' Van Wolfswinkel (1-0)

44' Brenet (2-0)

53' Misidjan (3-0)