Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bleuming en Van Leeuwen starten Project 2020-2022: “Ja, het is zwaar”

Bleuming en Van Leeuwen starten Project 2020-2022: “Ja, het is zwaar”

FC Twente is een nieuwe uitdaging aangegaan genaamd Project 2020-2022. Er wordt een zogenaamd schaduwelftal van 12 tot 14 spelers samengesteld waarbij alles ondergeschikt wordt gemaakt aan de ontwikkeling van het individu. De geselecteerde spelers zullen onder meer eerder mee gaan draaien bij bovenliggende selecties. Inmiddels is FC Twente al begonnen met het project.

“In overleg met onze fysiektrainer van het eerste elftal, Balder Berckmans, is er een individueel programma voor de talenten samengesteld”, zo laat Bleuming weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. “Daardoor weten die spelers nu al wat hun programma is voor de komende maand. De ene keer spelen ze bijvoorbeeld met onder 17 of onder 19, dan volgen ze de trainingen van de beloften, of lopen ze stage bij het eerste elftal. Alles wordt ondergeschikt gemaakt aan de ontwikkeling van het individu. Jonge spelers moeten veel meer geprikkeld en uitgedaagd worden.”

Bij het project wordt ook aandacht besteed aan het fysieke aspect. Het is iedereen wel opgevallen hoe snel spelers fysiek sterker worden als ze naar een andere competitie zijn vertrokken. Cuco Martina is een goed voorbeeld. Toen hij een jaar na zijn vertrekt met Southampton oefende tegen FC Twente stond er ineens een boom van een vent op het veld.

“We moeten hier terug naar de periode van Fred Rutten, Erik ten Hag en René Hake”, aldus Van Leeuwen. “Die deden niet anders met jonge talenten. Uren maken, investeren, proeven aan een hoger niveau. Natuurlijk houden we rekening met het individu. Natuurlijk beschermen we soms een speler als hij vermoeid is, maar jonge mensen zijn een stuk volwassener geworden en kunnen vaak meer aan dan we denken. Ja, het is zwaar, maar onze topzwemmers moeten elke morgen om 4 uur uit hun bed. Je kweekt er een bepaalde mentaliteit mee, waar ze ook wat aan hebben in hun maatschappelijke loopbaan als ze niet de top halen.”

Het uiteindelijke doel is duidelijk. Er moeten meer spelers doorstromen vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal. Spelers die vervolgens weer moeten gaan zorgen voor een financiële impuls bij een toekomstige verkoop.

5
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
kooslarryloetMartinHarold de Vries Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
koos
Gast
koos

De VA heeft de afgelopen jaren nog al wat littekens opgelopen. Het sluiten van de dependance Twello, de sanering van Bekking, het wegsturen van goede trainers, diverse teams verlieten de eredivisie, goede spelers verlieten de club, het aanstellen van een minder goed opgeleide trainer, de niet uitgevoerde visie van Jansen.enz. enz. Alle spelers die nu bij de VA spelen zijn uniek, goed opgeleid en de besten. Eigenlijk vind ik uw project, onderbouwing en toelichting schandelijk tov al die jongens die veelal zes dagen per week vele uren training- en wedstrijdarbeid leveren en alle dagen bereid zijn zich te onttrekken aan… Lees verder »

larry
Gast
larry

ooit gehoord van het gezegde in de sport eerst zaaien om later te kunnen oogsten ! Alles heeft immers zijn tijd nodig dus geef aub. dit project de nodige tijd !

loet
Gast
loet

heel goed maar stop onmiddelijk met almelo

Harold de Vries
Gast
Harold de Vries

Lekker positief verhaal, dus als je niet bij het selecte gezelschap hoort loop je voor jan met de korte achternaam rond bij fc twente.
Kijk eens goed naar alle jeugd met een contract, zijn dat de jongens die een team beter maken, waar je mee wint of is dat persoonlijke voorkeur.
Ik denk dat dit verhaal lekker motiverend is voor alle andere voetballers!