Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bleuming geeft kijkje in de keuken: “Scouting is een kwestie van strategie”

Bleuming geeft kijkje in de keuken: “Scouting is een kwestie van strategie”

Eerder dit jaar haalde FC Twente Evert Bleuming terug als hoofd scouting. Doordat Ted van Leeuwen pas per 1 juli beschikbaar is als technisch directeur neemt Bleuming die honneurs ook waar. Samen met Van Leeuwen zal hij er voor moeten gaan zorgen dat FC Twente een selectie krijgt waarmee gestreden kan worden om het kampioenschap in de eerste divisie. Er zal dus flink gezocht moeten worden.

“Scouting is niet op de tribune gaan zitten en naar spelers kijken”, vertelt hij in gesprek met De Twaalfde Man. “Je moet je strategie bepalen, welke spelers passen bij je? Neem Marc Janko. Wat kon die koppen man… Het leken allemaal gemakkelijke goals die hij maakt, maar dat waren ze niet. Hij voelde gewoon perfect aan wanneer hij op een bepaalde plek moest zijn.”

Bleuming haalt ook nog een ander voorbeeld aan. “Ik weet ook nog dat Robbie Wielaert wegging en dat we uitkwamen bij Peter Wisgerhof”, vervolgt hij. “Ik zag veel mensen bij Twente de wenkbrauwen fronsen, maar hoe belangrijk is die niet geweest voor Twente?”

Voor FC Twente is het komend jaar zaak om weer terug te keren naar de eredivisie, toch kijkt Bleuming verder vooruit. “Nu scouten we voornamelijk in Nederland, in de Eredivisie, de Jupiler League, bij de beloften en een stukje in Duitsland, in het Ruhrgebied. Misschien moeten we weer wat samenwerkingsverbanden oppakken, zoals met Manchester City, en kunnen we Hallvar Thoresen weer als tipgever benutten”, aldus de hoofdscout.

Bleuming weet wat er van hem verwacht wordt. “Voor elke positie moet je twee koopopties, twee huuropties en twee talenten in beeld hebben”, meent hij. “Het tweede is een schaduwlijst, die flexibel is. Als er dan een af gaat, moet er weer een ander op. Scouting is een kwestie van strategie”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op