Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bleuming scout 40 á 50 buitenlandse Nederlanders voor komend seizoen

Bleuming scout 40 á 50 buitenlandse Nederlanders voor komend seizoen

Vorige week keerde Evert Bleuming officieel weer in dienst bij FC Twente. In 2015 werd hij als oud vuil op straat gezet toen FC Twente noodgedwongen de stekker uit de profscouting moest trekken. Nu bijna drie jaar later keert hij terug om diezelfde scouting weer op te bouwen. Naast de wederopbouw van het scoutingsapparaat moet Bleuming zich ook alvast bezighouden met spelers voor het komend seizoen.

Bij FC Twente zullen komende zomer een flink aantal spelers vertrekken en de selectie zal weer moeten worden aangevuld. Bleuming is dan ook alvast begonnen met het scouten van een groot aantal Nederlandse spelers die momenteel actief zijn in het buitenland. “Dat zijn er voor ons niveau een stuk of 40 á 50”, laat Bleuming weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. “Je kijkt naar hun ontwikkeling, of ze tevreden zijn, wat hun perspectief is, en wat ze verdienen. Zo krijg je bepaalde inzichten die voor Twente misschien iets kunnen opleveren.”

Vooralsnog zal het blijven bij het polsen van want de huidige situatie op de ranglijst maakt het er niet makkelijker op voor Bleuming. Met nog maar acht wedstrijden te gaan staat FC Twente nog maar één punt voor op hekkensluiter Roda JC en weet nog niemand op welk niveau FC Twente komend seizoen uit zal komen.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BuitenvesteVan Leer Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Buitenveste
Gast
Buitenveste

Gelukkig betekent scouten nog niet contracteren. Ik lees dat het streven is dat de selectie van het eerste elftal in 2020/2021 moet gaan bestaan uit vijftig procent eigen opgeleide spelers van wie er vier in de basis moeten spelen, dan begrijp ik niet wat Bleuming aan het doen is. Het feit dat het allemaal slecht oogt bij de voetbalacademie maakt het nog niet dat de spelers in de bovenbouw geen goede kandidaten zijn over 2 seizoenen. FC Twente moet eens koers houden en de jonge spelers die altijd maar klaar staan, bereid zijn over grote afstanden te reizen, zich veelal… Lees verder »

Van Leer
Gast
Van Leer

Ga je eigen jeugd eens goed opleiden, loopt zat potentie , niet alleen de spelers met soepele knietjes belonen, maar de jongens waar je wedstrijden mee wint👍