Twente Insite

FC Twente Nieuws

Boere vergeleken met Kieft: “Je kan met hem echt aan het voetballen komen”

Boere vergeleken met Kieft: “Je kan met hem echt aan het voetballen komen”

FC Twente boekte vrijdagavond in Velsen-Zuid een verdiende 1-3 overwinning op Telstar. Na vier minuten kwam FC Twente op een 1-0 achterstand, maar na negen minuten was het Tom Boere die met zijn eerste veldgoal de 1-1 verzorgde. Na afloop analyseerden Toine van Peperstraten en Hans Kraay jr. het spel van de spits, waarbij Kraay jr. lyrisch was over het spel van de FC Twente-spits.

“Hij heeft drie keer feilloos van elf meter die ballen erin gejast, maar hij is weer redelijk los”, begint de voormalig speler onder meer NAC Breda en De Graafschap zijn relaas. “Dit is heel slim gedaan door de verdediger te blokkeren. Met zijn rechterhand houdt hij de verdediger van zich af en kan hij er net voorkomen. Ik vind dit wel echt een spitsengoal, een centrale verdediger overkomt dit. Hij kan dit voorkomen, maar dit is wel echt goed.”

Na vijftien minuten hield Boere de bal goed vast en kwam er een grote kans uit. Kraay jr. is dan ook lovend over de spits. “Ik vind altijd wel dat je met hem echt aan het voetballen kan komen. In uitwedstrijden kan je hem op deze manier heel goed gebruiken. Ik denk bij hem aan een wat slechtere uitgave van Wim Kieft. Die kon je aanspelen en dan kon je twee, drie seconden bijsluiten en dat kan je met Boere ook.

In de 61ste minuut ging Boere diep tot grote tevredenheid van Kraay jr. “Als hij de diepte moet zoeken dan doet hij dat ook. Het is niet zo dat je hem alleen maar in de voeten aan kan spelen, maar het ziet er allemaal wel heel overtuigend uit. Wat we eerder al zeiden: als je eenmaal in een flow zit, dan gaat het allemaal wat meer vanzelf.”

Een kwartier voor tijd werd Boere eraf gehaald voor Jari Oosterwijk die vrij snel daarna de 1-2 tegen de touwen werkte. Een wissel die wel wat vraagtekens opleverde. “Je zou als doorsnee trainer, maar Pusic is waarschijnlijk geen doorsnee trainer, normaal gesproken er een extra spits bijzetten voor een middenvelder. Maar goed, hij heeft het goed gezien. Een winnende coach heeft altijd gelijk”, besluit Kraay jr.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tukkerpowerrobert.g Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Deze coach heeft absoluut geen gelijk, 2 gelukkig wissels wegen niet op tegen het feit dat de basis niet deugt. Het misbuiken van Espinosa op de linkervleugel is zeer dom. Zodra hij achter de spits mag spelen is hij net als vorige week op het eind van de wedstrijd onmiddellijk beslissend. Uitgekiende passes, speloverzicht, alles wat Holscher niet heeft druipt er bij Espinosa vanaf. Begin in godsnaam volgende keer met hem op 10 en Zekhini op de vleugel.

robert.g
Gast
robert.g

Als een aanval van de tegenpartij wordt onderbroken door de FC staat hij altijd nog buitenspel, jammer !