BOOOOM!! Unal jaagt de bal van 30 meter in de kruising

Enes Unal is het scoren nog zeker niet verleerd. De 25-jarige Turk staat momenteel onder contract bij Getafe, de derde club uit Madrid. Afgelopen weekend liet hij zien waarom hij momenteel wordt gewaardeerd op een bedrag van 25 miljoen euro. Hij was twee keer beslissend in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.

In de slotseconden van de verlenging van de eerste helft mocht Unal aanleggen vanaf een bijna onmogelijke positie. De bal lag op zo'n 30 meter schuin voor vijandelijk doel. Toch besloot de spits ervoor te gaan en met succes. Hij poeierde de bal keihard in de kruising.

Vlak na rust was de 27-voudig Turks international opnieuw belangrijk. Hij was in de 48e minuut de aangever bij de 2-0 van Carles Alena. Twee minuten later scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer, maar het wonderschone doelpunt en de assist bleken genoeg om de drie punten in eigen huis te houden. Het was voor Getafe de eerste overwinning van het seizoen.