Nieuws

Born tekent bij tot 2015

Born tekent bij tot 2015

FC Twente gaat langer door met het Duitse talent Mirco Born. De achttienjarige aanvaller, die dit seizoen in de Eredivisie debuteerde, tekent een contract dat hem tot 2015 aan de club verbindt.


Dat meldt FC Twente woensdag op de clubsite. Born maakt deel uit van de selectie van Jong FC Twente, maar de clubleiding ziet perspectief in de speler die sinds 2008 deel uitmaakt van de FC Twente Voetbalacademie.

"Dit contract geeft mij een goed gevoel en zorgt voor vertrouwen", zegt Born in een reactie. "In de voorbereiding op het seizoen heb ik oefenwedstrijden met de eerste selectie gespeeld en heb ik gemerkt dat je dan op alle gebieden veel leert als voetballer. Mijn doelstelling voor dit seizoen is om speelminuten te maken bij het eerste elftal en zo veel mogelijk te scoren bij Jong FC Twente."

Technisch manager Cees Lok is net als de speler tevreden. "Mirco is een jonge getalenteerde aanvaller, die zich afgelopen jaren bij FC Twente goed heeft ontwikkeld en bij de club wil doorgroeien. Hij heeft inmiddels zijn debuut in de Europa League (tegen UE Santa Coloma, red.) en Eredivisie gemaakt. Als stagespeler bij de eerste selectie heeft hij de nodige ervaringen opgedaan."

Voetbalprimeur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties