Connect with us

Eerste elftal

Boschker verwijt FC Twente gebrek aan communicatie inzake Brama

Published

on

richard-peters-perschef-fc-twente-2018

Al weken wilden de supporters van FC Twente duidelijkheid omtrent de situatie van Wout Brama. Via een gelekt audiofragment van het gesprek tussen de technische staf en de supporters is er nu meer duidelijkheid gekomen.

FC Twente reageert verbolgen op het feit dat het gesprek is uitgelekt, maar dit lijkt wat kort door de bocht. Sander Boschker geeft in het gesprek namelijk aan dat de club de partij had moeten zijn die duidelijkheid had moeten scheppen richting de achterban.

"Ik ga dat zelf niet met hem bespreken want ik zit nu in de staf. Dat is een andere wisselwerking dan als je speler bent." Waarom heeft het dan zolang geduurd voordat er duidelijkheid kwam? "Dat is dus een fout van de club." De man die verantwoordelijk is voor de communicatie binnen FC Twente is Richard Peters (foto).

"Als wij Wout er nu uitgooien en hem niet meer mee laten trainen. Wat zou dat richting de buitenwacht betekenen als we daar niets over gezegd zouden hebben? Het is een fout van de club geweest", benadrukt Boschker nogmaals.

"Aan de andere kant wil je een clubicoon ook niet beschadigen. Het probleem is dat de clubicoon het team beschadigt. Je moet wel heel goed je woorden zoeken om beiden niet te beschadigen. Wout is een té grote speler om zo te beschadigen binnen de club."

9 Comments

9 Comments

 1. Kiekennoarfct

  12 februari 2020 at 19:11

  Och och die vervelende, egocentrische, storende opruiende,onruststoker van een Brama. Bah wat een misselijk verhaal van de technische staf, weer een nieuw excuus gevonden. Natuurlijk moet een ervaren, maar in principe elke speler, tegen deze trainer schreeuwen, vloeken en tieren. Hij doet alles fout, wat Boschker Brama verwijt had hij zelf al veel eerder moeten doen. Nee wij mogen ons “idool” niet meer toe zingen. Dat is storend voor het team en de technische staf. Hoe kleinzielig kun je zijn, ja ook jij Sander. Weet nog wel een liedje voor zondag, Gargia rot op en neem je rotzooi mee.

 2. Hennuk

  12 februari 2020 at 19:09

  Jammer jammer al deze uitspraken Boschker geeft aan dat het niet de slimsten zijn in het technisch management.
  Er is nu zoveel schade dat maakt je niet meer goed met een statement.
  Het gesprek met de supporters geeft aan dat van enige zelf kritiek geen sprake is en dat is jammer.
  Het voetbal is gewoon zo slecht dat het waarschijnlijk een loden leeuw krijgt voor de slechtste reclamespot, want dat is echt geen reclame voor welk ding dan ook.
  De spelers zelf kunnen gewoon niet beter en daar moet een trainer mee dealen en helaas deze reclame maker kan dat niet.
  Het wordt met de week slechter en elke vorm van logica ontbreekt pff.
  Laat ik zo zeggen we horen het geluid dan denk je mooi daar gebeurt iets het geluid is een volle Grolsch veste en dan komt het beeld en dat is een treurmars van passanten.
  Met andere woorden de supporters maken de club en laten zien hoe groot deze is de spelers mogen laten zien hoe GRAAG ze voor deze club willen spelen

 3. Banis

  12 februari 2020 at 13:06

  Oh gristus nog too, alle proem’n in ’n drek…

 4. Joris

  12 februari 2020 at 12:50

  Sja, het is tragisch allemaal, maar er zal wel wat waarheid in zitten wat Boschker zegt. Het allerslechtste voor een elftal of elk team is 1 rotte appel die macht heeft en bewust of onbewust tweedracht veroorzaakt.

  Ik geloof overigens ook dat Brama het beste met Twente voorheeft hoor, en dat hij echt denkt dat het alleen op zijn manier kan, en ik denk ook best dat het op zijn manier kan, maar daar gaat het niet om.

  Het gaat erom dat er een taktiek gekozen wordt, en dat IEDEREEN die volgt. Een paar spelers die ‘het beter weten’ kunnen een elftal laten instorten. Het is beter een slechte taktiek met z’n allen te volgen dan een goede taktiek met een half elftal.

  Dus als nu allebei de partijen het beste met twente voorhebben, en vanuit daar eens gaan starten, dan kan het nog goedkomen. Zo niet, dan denk ik dat het verstandig is om zowel brama als de technische staf te verwijderen. Je kunt een nieuwe trainer dan ook niet met zo’n intrigant opzadelen.

  P.S., en ze moeten iets doen tegen die stoker ten voorde, die alle regels van objectiviteit aan z’n laars lapt, en slechts als spreekbuis voor “kamp brama” optreedt.

 5. Erwin

  12 februari 2020 at 12:18

  PRAAT!!!!! Communiceer aub! Op tijd en zonder gelul, en vooral samen!!! Twente verenigt!!?? Op deze manier wordt er niets verenigt. HELP DE SUPPORTERS!!! Wees open en eerlijk! GVD!!!!!
  Alleen en alles gebaseerd op allerlei aannames en geroddel en geschreeuw. Daar komt weer ellende van.
  Garcia is eerlijk en trouw aan zichzelf en stelt op die manier het elftal samen en beslist wie wel, wie niet. Als de club vind dat daar fouten gemaakt worden, dan moet de club de trainer op alle mogelijke manieren direct ondersteunen. Waar is oons Fred als adviseur? Iedereen schreeuwt dit, dat en als en dan en weet ik wat meer. Die moet oprotten, die moet weg en die doet niks en nog erger. Hoofd van standbeeld Boschker? Hoe kom je er verdomme op!
  W A N N E E R H O U D T D I T O P???
  Beste FC Twente, regel de boel: communiceer, regel dat wat geregeld MOET worden en ben er voor ons, de supporters, daar bestaan wij en jullie van. COTE!!!

 6. Astrid Bodewes

  12 februari 2020 at 12:11

  Prachtig al die woorden van de staf met de serieuze achterban van Twente. Neemt niet weg dat onze club kapot wordt gemaakt. Wout past niet in het systeem. Welk systeem? Het spel wordt alleen maar slechter. Als je niet met een club icoon kunt omgaan ben je zelf niet geschikt. Al wij weer degraderen is dat de schuld van de Technische staf en van iedereen die betrokken is bij het eerste elftal niet van de trouwe supporters die iedere keer weer naar het stadion komen en het is toch niet zo gek dat wij dat gekonkel en gedraai een keer zat zijn. Echt dit is zo schandalig. Als een trainer en technische staf de boel niet op de rails krijgen in deze fase van de competitie moeten ze opstappen.Kokk eens naar jezelf. Waar is Rutten als we hem echt nodig hebben? Verschuil je niet achter een Wout Brama dat is ongelofelijk laf.

  • Stef

   12 februari 2020 at 13:06

   Leuk gesproken Sander. Eerst Wout als schuldige aanwijzen (hij past niet in het systeem en is te kritisch) en vervolgens de schuld naar de communicatiekanalen schuiven. Niet erg volwassen gedrag. Er wordt continu met spelers gewisseld en ze moeten op plaatsen staan waar ze niet renderen. Dat kan dus ook betekenen dat je niet goed gescout hebt en dus niet de juiste mensen hebt aangetrokken. Spelers hebben duidelijk geen vertrouwen en als je het team op sleeptouw wilt nemen ben je te machtsbelust en te kritisch. Spelers die alleen renderen bij 25graden plus zijn niet effectief. (een scoutingspuntje) Kritiek ontvangen is niet erg, zolang je er maar iets mee doet. Dat is vakvolwassen gedrag. En juist dat mis je in de hele leiding. De grote vraag is: hoe pak je dat op? Wees open en eerlijk. Sander: luister naar de kritieken en doe er iets mee. Je hebt de wijsheid niet in pacht.

 7. Freddy

  12 februari 2020 at 12:02

  Jij hoort ook bij die nitwits , die de supporters en Brama de schuld geven , opflikkeren Boschker en dat standbeeld ook maar afbreken. Een zgn clubicoon doet zoiets niet.

  • Fan

   12 februari 2020 at 12:07

   Garcia neem boschker ook maar mee naar Zuid Amerika. Morgen met de KLM.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats
Eerste elftal15 uur ago

FC Twente ontvangt opnieuw tonnen via NOW-regeling

FC Twente heeft bij de derde NOW-periode ruim 800.000 euro aan financiële steun ontvangen van de overheid, zo meldt Leon...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal16 uur ago

Smal in aanloop naar derby: “We weten dat de belangen groot zijn”

Komend weekend staat de derby tussen Heracles en FC Twente op het programma. Zaterdagavond wordt er om 21:00 afgetrapt in...

leon-ten-voorde-heracles-almelo-2020 leon-ten-voorde-heracles-almelo-2020
Eerste elftal16 uur ago

Ten Voorde over Twentse derby: “Het wordt een hele rare wedstrijd”

Komend weekend is het dan eindelijk tijd voor de eerste Twente derby van dit seizoen. Vanwege de wijzigingen in het...

supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek
Eerste elftal16 uur ago

Corona zorgt voor verlies van 200 miljoen in de Nederlandse voetbalwereld

Komende zaterdag is het precies één jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd vastgesteld in Nederland. Twee weken...

hans-de-koning-vvv-psv-2019-2020 hans-de-koning-vvv-psv-2019-2020
FC Twente Nieuws17 uur ago

Wegen van oud-FC Twente speler Hans de Koning en VVV scheiden

VVV zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer. De huidige trainer Hans de Koning houdt het na dit seizoen...

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020 jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020
Eerste elftal21 uur ago

Streuer gaat bellen met Ajax, Benfica en FC Utrecht

FC Twente heeft momenteel nog acht huurlingen onder contract staan. Het gaat om Nathan Markelo (Everton FC), Issah Abass (Mainz...

quincy-promes-nederlands-elftal-oranje-doelpunt quincy-promes-nederlands-elftal-oranje-doelpunt
BREAKING21 uur ago

Promes naar Spartak, FC Twente profiteert en krijgt enkele tonnen

Quincy Promes vertrekt definitief van Ajax naar Spartak Moskou. Hiermee keert hij terug bij de club waar hij tussen 2014...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal21 uur ago

Oproep Supportersverenigingen: ‘Zie af van compensatie’

De supportersverenigingen van FC Twente en ledenvereniging Twente, Verenigt! doen vandaag een oproep aan alle jaarkaarthouders van FC Twente om...

ron-jans-eerste-training-fc-twente-duimpje-hoog ron-jans-eerste-training-fc-twente-duimpje-hoog
Eerste elftal22 uur ago

Video: Jans probeert op hilarische wijze een penalty te stoppen

Er zijn geweldige beelden opgedoken van Ron Jans op het trainingsveld van zijn vorige werkgever FC Cincinnati. Op de video...

julio-pleguezuelo-fc-twente-verdediger-2020 julio-pleguezuelo-fc-twente-verdediger-2020
Eerste elftal22 uur ago

Twijfels over verlengen contract Pleguezuelo, optie Menig wordt gelicht

Komende zomer lopen naast de huurlingen ook een aantal eigen spelers uit hun contract. Wout Brama, Joël Drommel, Ennio van...

Advertisement