Brama ontevreden: "Uiteindelijk ben je nooit tevreden met een gelijkspel"

De eerste uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie verliep niet zoals velen hadden verwacht. FC Twente speelde met 2-2 gelijk en wie de wedstrijd heeft gezien kan concluderen dat de Tukkers goed wegkomen met deze uitslag. Aanvoerder Wout Brama is echter ontevreden en had graag een overwinning gezien. "Uiteindelijk ben je nooit tevreden met een gelijkspel."

De bezoekers hadden moeite met de weerstand van de tegenstander en begonnen niet lekker aan de wedstrijd. "Vond ik ook, het was denk ik voor het publiek ook een saaie wedstrijd. Het kwam niet echt op gang. We konden wel via de zijkanten goed doorkomen, maar daar werden we niet echt gevaarlijk uit", vertelt hij aan FOX Sports. "Helmond kwam op zijn beurt via de counter een aantal keer gevaarlijk door, dat leverde ook mogelijkheden op voor ze. Wij moesten soms even aan de noodrem trekken."

De tweede helft bracht een ander spelbeeld. "Denk dat wij het spel gemaakt hebben en de meeste kansen hebben gecreëerd. De eerste 10-15 minuten waren goed van onze kant, maar hun eerste mogelijkheid na rust ligt er meteen in. Een beetje zwak verdedigd vond ik, dan ligt-ie ineens in het netje. Dan moet je nog meer gas geven en erachteraan. Natuurlijk wil je dat niet, wel vind ik dat we goed intensiteit hebben getoond, we hebben alleen te veel kansen tegen gekregen uit counters en tegenaanvallen. Dan stonden we verdedigend niet goed.