Brama zoekt confrontatie met Ten Hag: "Daar houd ik niet van. Dat is mijn taak"

1 december 2019 gaat de boeken in als een bijzondere middag. Het grootste gedeelte van de supporters ging zonder al te hoge verwachtingen richting de Grolsch Veste waar het duel met koploper Ajax wachtte. Maar na een 19 minuten spelen stond daar plots 2-0 op het scorebord. Ook waren er kansen op de 3-0, maar helaas mocht het niet zo zijn. FC Twente moest nog voor rust een tegentreffer incasseren en in de tweede helft nog vier. Eindstand 5-2 voor de bezoekers.

Eén van de spelers die zijn rentree maakte in de basis was Wout Brama. Garcia koos voor een middenveld met Roemeratoe en de routinier. Ondanks de lovende woorden voor de wedstrijd kreeg diezelfde Brama het aan de stok met Erik ten Hag.

"Hij probeerde de scheidsrechter te beïnvloeden, daar houd ik niet van. Dat is mijn taak. Godfried speelde de bal en ik heb Erik even duidelijk gemaakt dat hij zich er niet mee moest bemoeien. Ik weet precies wat hij op dat moment aan het doen is. Hij speelt dan een spelletje. Ik ken hem."

Na afloop van de wedstrijd werd de strijdbijl weer begraven en konden de hoofdrolspelers weer lachen om het voorval. "Hij zei me op z'n Twents: 'Je had de scheidsrechter mooi in de tuk, hè", besluit Brama in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.