BREAKING: Oranje Leeuwinnen Europees Kampioen!!

Een finale bij de mannen wordt doorgaans gekenmerkt door voorzichtig voetbal, terughoudende teams die 'niet willen verliezen'. Hoe anders is dat bij het vrouwenvoetbal. Een zinderende finale van Women's Euro 2017 in Enschede leverde uiteindelijk de overwinning voor Oranje op. De Deense vrouwen werden met 4-2 verslagen.

Een uitgestoken been van Kika van Es in de eigen zestien meter leverde een strafschop op voor de Deense vrouwen. Deze werd feilloos benut door Nadim. Al snel volgde het antwoord van de Oranje Vrouwen. Een rush van wie anders dan Shanice van de Sanden over de rechterkant, een actie naar binnen en een lage voorzet op Miedema: 1-1. Na tien minuten was er al twee keer gescoord in De Grolsch Veste.

Niet veel later in de eerste helft kwam Nederland voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Hoewel ze rechtsbenig is, plaatste Lieke Martens met links de bal in de hoek van het Deense doel wat de 2-1 opleverde. De Denen warene schrik van de achterstand snel te boven. De 'Vrouw van het Deense Voetbal' Pernille Harder zorgde voor de 2-2. Ze schoof de bal met link in de korte hoek, alvorens ze met een actie het Nederlandse strafschopgebied was binnengedrongen.

De tweede helft bood hetzelfde, vermakelijke wedstrijdbeeld als de eerste. Met een vrije trap vanaf de rand van de Deense zestien, die laag langs de muur werd geschoten, verraste Sherida Spitse de Deense doelvrouw Petersen en bracht daarmee haar ploeg opnieuw op voorsprong. Met een 3-2 voorsprong voor Oranje lag het initiatief weer bij de Denen. Dit initiatief werd niet beklonken met een doelpunt.

Het doelpunt viel aan de andere kant. Met de 4-2 in de 89ste minuut gooide Miedema de wedstrijd definitief in het slot, en daarmee de Oranje naar de eerste EK-overwinning.

4-2 Miedema (89)

Opstelling: V. Veenendaal, V. Lunteren (D. Janssen/57), Dekker, V.d. Gragt, V. Es, Groenen, V.d. Donk, Spitse, V.d. Sanden (R. Janssen/90, Miedema, Martens

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.