BREAKING: RKC promoveert na knotsgekke wedstrijd ten koste van GAE

Na de 0-0 in Waalwijk werd vanavond de return in Deventer gespeeld van de eerste finale om promotie/degradatie. Het werd een zinderende wedstrijd die alles in zich had. Uiteindelijk trok RKC aan het langste eind: 4-5

Al vroeg dachten de bezoekers promotie naar de eredivisie veilig gesteld te hebben. Nog voor rust stond er 0-2 op het scorebord dankzij Hansson en Spierings. Vlak voor rust deed Veldmate iets terug names GAE: 1-2.

In de rust werd de clubarts van RKC onwel. Hij werd meteen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dit speelde nog in de hoofden van de RKC-spelers, en dat was te merken op het veld. Van der Venne en Bakx brachten de thuisploeg langszij.

De buit leek binnen voor Go Ahead Eagles en de supporters vierden al feest. Toen was daar Mulder die RKC weer op gelijke hoogte bracht (3-3) en zo de Waalwijkers virtueel naar de eredivisie schoot. Vlak voor tijd was het invaller Langedijk die de Eagles weer op voorsprong bracht uit een corner.

RKC leek deze klap niet meer te kunnen verwerken, maar toonde zich een kat met zeven levens. In de laatste seconden van de extra tijd was het Spierings die zijn tweede van de avond maakte. Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven.

[google][app]

In de aller, allerlaatste seconden dribbelde Bilate van RKC alleen op doelman Verhulst af. De doelman greep naar de enkels van de passerende Bilate en dus versierde laatstgenoemde een penalty. Deze benutte hij feilloos. RKC Waalwijk promoveert in navolging van FC Twente naar de eredivisie.

Geel: Mulder, Quasten, Seys, Van Moorsel, Verhulst