BREAKING: Sparta derde degradant na megastunt FC Emmen

Nadat eerder FC Twente en Roda JC degradeerden naar de eerste divisie, is nu ook het doek gevallen voor Sparta Rotterdam. De ploeg van Dick Advocaat verloor in eigen huis met 1-3 van FC Emmen dat voor de eerste keer in haar bestaan promoveerde naar de eredivisie.

De eerste wedstrijd in Emmen eindigde in een 0-0 gelijkspel waardoor Sparta de beste papieren leek te hebben. De Rotterdammers kwamen in de 27e minuut op een 1-0 op voorsprong, maar tien minuten later was het Chacon die de gelijkmaker scoorde.

Na veertien minuten in de tweede helft was het FC Emmen dat brutaal de leiding nam. Het doelpunt kwam op naam van Jansen en de assist kwam op naam van voormalig FC Twente spits Cas Peter. Slechts zes minuten deelde FC Emmen de genadeklap uit door de 1-3 te scoren. Het was een Twents doelpunt want op aangeven van Cas Peters scoorde de andere oud-FC Twente speler Alexander Bannink. Het was direct ook de eindstand.