BREAKING

Aanvoerder en prijzenpakker verlaat FC Twente (v) na negen jaar: "Afsluiten bij FC Twente als kampioen"

Aanvoerder en prijzenpakker verlaat FC Twente (v) na negen jaar: "Afsluiten bij FC Twente als kampioen"

Renate Jansen heeft besloten om FC Twente na dit seizoen te gaan verlaten. De 33-jarige routinier kwam in 2015 over van ADO Den Haag en is inmiddels bezig aan haar negende seizoen in dienst van de Tukkers. Scoorde maar liefst 130 doelpunten in het shirt van FC Twente en hoopt daar nog een aantal aan toe te voegen voordat ze definitief vaarwel zegt. Natuurlijk mag daarbij een vijfde landstitel ook niet ontbreken.

Met FC Twente Vrouwen werd Jansen vier keer landskampioen (2016, 2019, 2021 en 2022), won drie keer de Eredivisie Cup (2020, 2022 en 2023), twee keer de Supercup (2022 en 2023) en een keer de KNVB Beker (2023).

“Ik ben erg trots om negen seizoenen het shirt van FC Twente te hebben gedragen”, vertelt Renate Jansen op de clubwebsite. “In mijn tijd hier bij de club ben ik uitgegroeid tot volwaardig international en heb ik elk seizoen gestreden om de prijzen. Daar ben ik de club en al mijn teamgenoten heel dankbaar voor. Ik wil mijn carrière bij FC Twente afsluiten als landskampioen en daar zal ik alles aan doen.”

Renate Jansen zal haar loopbaan elders vervolgen. “Ik wil nog graag een nieuw avontuur aangaan. Ik hoop op een buitenlandse club, de komende tijd zal uitwijzen of dat erin zit”, besluit Renate Jansen.

Technisch Manager René Roord: “Renate is in alle seizoenen uitgegroeid tot het boegbeeld van FC Twente Vrouwen. Ik heb al wel eens gezegd dat Renate qua normen en waarden staat voor alles wat wij bij FC Twente nastreven. We zijn haar enorm dankbaar voor haar lange succesvolle periode bij FC Twente en wensen haar veel gezondheid en geluk in haar verdere leven. Ze zal altijd welkom zijn bij ons.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties