BREAKING

BREAKING: Brama maakt na seizoen einde aan voetbalcarrière

BREAKING: Brama maakt na seizoen einde aan voetbalcarrière

Wout Brama stopt na dit seizoen met voetballen. De 36-jarige middenvelder brak vanuit de jeugdopleiding door naar het eerste elftal van FC Twente. Na vijftien jaar verliet hij in 2014 de club. Na avonturen bij PEC Zwolle, FC Utrecht en het Australische Central Coast Mariners kwam hij in 2018 weer terug bij FC Twente. Met de Enschedese club won hij de landstitel, de KNVB Beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal en de Keuken Kampioen Divisie. Brama speelde in totaal meer dan 400 officiële wedstrijden voor FC Twente.

"Het is mooi geweest", zegt Brama in gesprek met FC Twente. "Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen."

"Ik wist dat het einde van mijn voetbalcarrière eraan zat te komen. Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen", aldus de aanvoerder, die zijn teamgenoten het nieuws dinsdagmiddag vertelde.

"Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik nu wil gaan doen. Het moet bij mezelf en de club langzaam een plek krijgen. We gaan met elkaar in gesprek over de toekomst. Het ligt voor de hand dat ik aan FC Twente verbonden blijf. Ik vind het mooiste dat ik bij de club waar ik ben opgegroeid en supporter van ben, veel mooie momenten heb mogen maken en prijzen heb gewonnen. Daar ben ik FC Twente heel dankbaar voor", besluit Brama.

Zondag om 14:30 uur speelt FC Twente in eigen huis tegen Ajax. Na de wedstrijd is er op het veld een speciaal moment om Brama te eren en te bedanken. FC Twente en Brama zijn in gesprek om het clubicoon volgend seizoen een waardig afscheid te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties