BREAKING

BREAKING: Pleguezuelo vertrekt na dit seizoen bij FC Twente

BREAKING: Pleguezuelo vertrekt na dit seizoen bij FC Twente

Julio Pleguezuelo vertrekt na dit seizoen bij FC Twente. De 26-jarige centrale verdediger heeft een aflopend contract in Enschede en is er met de club niet uitgekomen over een verlenging van de verbintenis. De Spanjaard zal FC Twente na dit seizoen dus transfervrij gaan verlaten en gaat op zoek naar een nieuwe club.

Technisch directeur Jan Streuer houdt nog een slag om de arm wat betreft het vertrek van Pleguezuelo, maar kijkt alvast verder op de markt. "Je weet nooit hoe het loopt in het voetbal, want er kan altijd weer een moment komen dat je toch weer in gesprek gaat. Maar wij kijken vanaf nu wel verder, want er moet wel een centrale verdediger bij komen", vertelt Streuer in gesprek met TC Tubantia.

De Spaanse verdediger vertrekt bij FC Twente omdat het verschil tussen vraag en aanbod wat betreft salaris te groot is. Zonde, want Pleguezuelo heeft de laatste tijd een vaste basisplaats en doet het uitstekend. FC Twente zal nu op zoek moeten naar minimaal één nieuwe centrale verdediger. Bij een vertrek van Mees Hilgers, wat toch wel waarschijnlijk lijkt, moet er nog één bijkomen. Daarnaast wil de club Max Bruns wellicht gaan verhuren.

Naast Pleguezuelo heeft ook Virgil Misidjan een aflopend contract bij de Tukkers. Met hem is FC Twente nog wel in gesprek, zo geeft Streuer aan. Het is nog gissen wat er gaat gebeuren. De 29-jarige linksbuiten heeft aangegeven na het seizoen te kijken wat hij gaat doen. Hij zal de aanbieding van FC Twente als eerst bekijken.

Pleguezuelo is na Wout Brama de langszittende speler in de selectie van FC Twente. Hij kwam medio 2019 transfervrij over van Arsenal. Brama kwam in 2018 al naar FC Twente. Destijds had de club Pleguezuelo overigens ook al in het vizier, maar hij wilde toen liever niet op het tweede Nederlandse niveau spelen. Een jaar later besloot hij toch te komen. Na vier seizoenen gaat hij de club transfervrij verlaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties