BREAKING

DONE DEAL: Jeugdspeler Yegoian tekent tweejarig contract bij FC Twente

DONE DEAL: Jeugdspeler Yegoian tekent tweejarig contract bij FC Twente

Irakli Yegoian heeft een contract getekend bij FC Twente. De negentienjarige middenvelder is afkomstig uit de gezamenlijke jeugdopleiding met Heracles Almelo, waarin hij in de Onder 21 speelt. Het was al langer bekend dat FC Twente de Georgiër graag wilde vastleggen en dat is nu ook echt gebeurd. Yegoian heeft een tweejarig contract ondertekend in Enschede.

"Vanaf het allereerste moment is het mijn grote droom geweest om profvoetballer te worden", vertelt Yegoian op de officiële website van FC Twente. "Dit contract is een heel grote beloning en voor mij ook een soort opluchting. Ik heb er altijd hard voor gewerkt en de tegenslagen die ik heb gehad en de twijfels in de jeugd hebben mij alleen maar sterker gemaakt." Lees onderstaand artikel voor een verhaal over de jeugd van Yegoian.

"Ik kijk terug op een heel mooi seizoen. Vorig jaar was ik net klaar bij Onder 18 en mocht ik meetrainen met het eerste, minuten maken in oefenwedstrijden en ben ik in de winterstop mee geweest op trainingskamp. Ik heb in korte tijd veel mogen leren en ik weet dat er voor mij nog veel te ontwikkelen is. Aan het nieuwe seizoen denk ik nog helemaal niet. Ik ben vooral met nu bezig en wil mij elke dag focussen op het voetbal. Door hard blijven te werken valt het uiteindelijk wel op zijn plek", aldus de middenvelder.

Sinds 2017 woont Yegoian in Haaksbergen in hetzelfde gastgezin als Ramiz Zerrouki. "Aan Ramiz heb ik super veel te danken. Hij heeft mij altijd overal bijgeholpen. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten, een top gozer", zegt de Georgiër, die Zerrouki vanaf komend seizoen zal moeten missen omdat hij naar Feyenoord vertrekt.

Technisch directeur Jan Streuer is blij met het vastleggen van de talentvolle speler. "Irakli heeft dit seizoen als jeugdspeler de nodige ervaring opgedaan bij het eerste team en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Irakli heeft een enorme drive om te slagen als prof en we hebben er vertrouwen in dat hij komend seizoen een nieuwe stap kan maken, zodat hij bij FC Twente een mooie toekomst tegemoet gaat", besluit Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties