BREAKING

DONE DEAL: Jill Roord tekent voor drie jaar bij Manchester City

DONE DEAL: Jill Roord tekent voor drie jaar bij Manchester City

Jill Roord gaat de overstap maken naar Manchester City. De oud-speelster van FC Twente speelde de voorbije twee seizoenen in de Frauen-Bundesliga bij VfL Wolfsburg. Nu keert ze weer terug in de Premier League, waar ze tussen 2019 en 2021 ook al speelde. Destijds kwam Roord uit voor Arsenal. De Oldenzaalse tekent voor drie jaar bij Manchester City.

Roord is zeer blij met haar overstap. "Ik heb dit altijd een fantastische club gevonden met veel kwaliteit", vertelt ze tegenover Manchester City. "Ik hou echt van de manier waarop ze spelen en ik heb het gevoel dat het perfect bij me past. Er zit veel kwaliteit in het team en het is een jonge ploeg met veel potentie, wat erg belangrijk is voor mij. Ik kijk er naar uit om bij Manchester City te beginnen."

Roord werd in 2012 door FC Twente opgepikt bij het Oldenzaalse Quick '20. De dochter van René Roord speelde vijf jaar lang voor de Tukkers, waarna ze naar FC Bayern München vertrok. Daar speelde de middenvelder twee jaar. Vervolgens speelde Roord ook twee jaar bij Arsenal FC en VfL Wolfsburg. Voordat de nieuwe nummer 20 van Manchester City de overstap gaat maken naar Noord-Engeland, staat eerst het WK in Australië en Nieuw-Zeeland met de Oranje Leeuwinnen op het programma.

Manchester City werd vorig seizoen vierde in de Premier League. Het liep de derde plaats mis door het op doelsaldo af te leggen tegen Arsenal. Bij 'The Citizens' komt Roord landgenoot en voormalig FC Twente-speelster Kerstin Casparij tegen. De verdediger maakte vorig jaar de overstap van Enschede naar Manchester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties