BREAKING

Eerste tegenstander nieuwe seizoen bekend: FC Twente begint met uitwedstrijd

Eerste tegenstander nieuwe seizoen bekend: FC Twente begint met uitwedstrijd

De eerste tegenstander van het nieuwe seizoen is bekend. FC Twente gaat het op zaterdag 10 augustus om 18:45 uur opnemen tegen NEC Nijmegen. Het betreft een uitwedstrijd die gespeeld gaat worden in het Goffertstadion in Nijmegen. Woensdagochtend wordt het volledige conceptprogramma bekend. Bekijk het volledige programma voor de eerste speelronde onderaan het artikel.

De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld vanwege de wedstrijden van FC Twente in de derde voorronde van de Champions League. FC Twente speelt de heenwedstrijd op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus, de terugwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 13 augustus. Om de spelers zoveel mogelijk rust te geven, is de wedstrijd op zaterdag gepland. Vrijdag zit te dicht op woensdag 7 augustus, zondag zit te dicht op dinsdag 13 augustus.

Woensdag maakt de KNVB het volledige conceptprogramma bekend. Daarbij wordt waarschijnlijk ook bekend dat FC Twente in het weekend van 23/24/25 augustus geen eredivisiewedstrijd heeft. Europees spelende clubs mogen bij de KNVB aangeven dat ze één wedstrijd willen verplaatsen. Dit wordt eigenlijk altijd de wedstrijd die tussen het tweeluik in de play-offs zit, zoals FC Twente de afgelopen seizoenen deed. Toen werden de thuiswedstrijden tegen Excelsior en Vitesse op een later moment doordeweeks ingehaald.

Het eredivisieseizoen 2022-2023 begon ook al met de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. Destijds bleef het lang 0-0, maar was het Sem Steijn die op aangeven van Joshua Brenet de 0-1 scoorde in de 91e minuut.

FC Twente begint morgen (woensdag) met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 16:00 uur wordt er getraind op het Trainingscentrum in Hengelo. De training is openbaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties