BREAKING

FC Twente (v) wint finale in extremis en pakt derde(!!) hoofdprijs van het seizoen

Vrijdagavond stond voor FC Twente Vrouwen de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Wederom een belangrijke, want de ploeg van Joran Pot kon de derde prijs van het seizoen in de wacht slepen. Eerder dit seizoen won FC Twente de Super Cup en twee weken geleden werd daar de negende landstitel aan toegevoegd. Vrijdag werd de Eredivisie Cup aan het rijtje toegevoegd ten koste van PSV.

FC Twente opende in de 15e minuut de voorsprong, maar liet zich in de tweede helft verrassen. PSV scoorde in de 71e minuut de gelijkmaker en twee minuten later stond er 1-2 op het scorebord. Vlak voor tijd was het Peddemors die tekende voor de 2-2 en diep in blessuretijd scoorde Carleer de winnende.

Het was vandaag de vijfde keer dat de finale van de eredivisie Cup werd gespeeld. FC Twente heeft er nu vier op haar naam staan. Alleen in het seizoen 2020-2021 ging de beker naar een andere ploeg. Het was toen Ajax dat er met de hoofdprijs vandoor ging.

Doege, Everaerts, Carleer, Auée, Olislagers, Kaptein, Van Dooren, Van Ginkel (62. Te Brake), Jansen, Ravensbergen (62. Dhont), Vliek (77. Peddemors)