BREAKING

Jans officieel aangesteld bij FC Utrecht: "Soms zijn kansen er om gepakt te worden"

Jans officieel aangesteld bij FC Utrecht: "Soms zijn kansen er om gepakt te worden"

Ron Jans is woensdagmiddag officieel aangestel als de nieuwe trainer van FC Utrecht. Hiermee is hij de opvolger van Michael Silberbauer die na drie verliespartijen op rij zonder eigen treffers werd ontslagen bij de club uit de Domstad. Jans was na drie seizoenen FC Twente eigenlijk bezig met een sabbatical, maar toen FC Utrecht aanklopte begon het toch weer te kriebelen. De oefenmeester tekende een contract voor twee seizoenen. Op maandag 11 september staat hij voor het eerst op het trainingsveld.

“Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden”, verklaart Jans zijn keuze op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. "Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!”

Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht: “We zijn ontzettend blij Ron aan boord te hebben. Hij heeft als Hoofdtrainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland gewerkt, neemt veel ervaring met zich mee, is een Nederlandse trainer die de Eredivisie door en door kent en heeft bij meerdere clubs bewezen het maximale uit een spelersgroep te kunnen halen. Bovendien werkt Ron met een aanvallende blik. Hij is een teambuilder. De ploegen die hij traint, voetballen met veel spelvreugde. Daarnaast durft hij jonge, talentvolle spelers de kans te geven. Ron zal hier vanaf maandag intensief mee aan de slag gaan en we begrijpen dat dit tijd nodig heeft.”

Poll

Denk jij dat Jans gaat slagen bij FC Utrecht?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties