BREAKING

Licentiecommissie KNVB trekt proflicentie Vitesse in

Licentiecommissie KNVB trekt proflicentie Vitesse in

De licentiecommissie van de KNVB heeft de proflicentie van Vitesse ingetrokken. Dit betekent dat de club voor nu uitgesloten is van deelname aan het betaald voetbal. Vitesse kan de proflicentie nu alleen nog veiligstellen door in beroep te gaan bij de commissie van beroep of met de burgerrechter. Het intrekken van de licentie is het gevolg van het inleveren van een niet dekkende begroting. Ook heeft de club nog geen akkoord weten te bereiken met ING over de voortzetting van de bankrekening gedurende het hele seizoen en is ook de relatie met de accountant BDO nog niet gelijmd.

Wel is de club op de achtergrond bezig met een nieuwe overnamekandidaat. Vitesse heeft haar hoop gevestigd op Guus Franke van de Zwitserse investeringsgroep Axiom Partners. Vitesse heeft inmiddels bevestigd dat Franke een akkoord heeft bereikt met de vorige overnamekandidaat Cole Parry die nog 14,3 miljoen euro tegoed heeft. Hij zou dit volledige bedrag in termijnen terugkrijgen van de club. Ook zou de vermogende ondernemer garant staan voor de tekorten op de begroting. Echter moet alles nog wel tot in detail worden uitgewerkt.

"In de media is de afgelopen dagen veel bericht over een mogelijke nieuwe aandeelhouder. Er is door Vitesse beperkt documentatie aangeleverd bij de licentiecommissie, maar die bleek onvoldoende", aldus de licentiecommissie van de KNVB. "Een van de belangrijkste doelen van het licentiesysteem is het waarborgen van de continuïteit van de competitie. Wanneer Vitesse onder de huidige omstandigheden deel zou nemen aan de competitie, dat wil zeggen zonder bankrekening, zonder accountant en zonder sluitende begroting, komt de continuïteit daarvan ernstig in gevaar."

Vitesse heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen het besluit. De KNVB zegt hierover: "Het beroep dient, schriftelijk gemotiveerd, binnen vijf werkdagen na de dagtekening van dit besluit in het bezit te zijn van de beroepscommissie licentiezaken." Lukt dit niet, dan is het definitief einde verhaal voor de in 1892 opgerichte voetbalclub.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties