BREAKING

Maandenlange celstraffen geëist tegen 'stomdronken hooligans' na rellen in De Grolsch Veste

Maandenlange celstraffen geëist tegen 'stomdronken hooligans' na rellen in De Grolsch Veste

Maandag verschenen een aantal FC Twente-'supporters' voor de rechter in Almelo. Op basis van de rellen in De Grolsch Veste na de wedstrijd tegen Hammarby IF van vorig jaar worden ze verdacht van openbaar geweld in vereniging. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de mannen uit Enschede, Hengelo, Almelo en Denekamp, die tussen de 19 en 43 jaar oud zijn, maandenlange celstraffen geëist.

"De maatschappij is het zat, de maatschappij is ú zat." Dat was de openingszin van de officier van justitie maandagochtend, meldt RTV Oost. Volgens de rechter hadden de hooligans zich doelbewust voorbereid op een confrontatie met Zweedse aanhangers. "Ik zag alleen maar capuchons, sjaals, petjes, zwarte bedekkende kleding en zelfs handschoenen."

De verdachten hadden verschillende verklaringen. "Ik was op zoek naar sensatie en ik dacht: ik loop mooi met de kudde mee", vertelde één man. Een andere verdachte - die zonder een kaartje het stadion was binnengekomen - vertelde dat de supporters boos waren op de Hammarby-supporters, die door de minuut stilte heen floten. Wat de reden ook mag zijn, de officier van justitie vindt de rellen schandalig. "Kinderen moeten gewoon naar de voetbal kunnen, zonder last te hebben van stomdronken voetbalhooligans. Die nota bene tientallen meters door de gracht lopen om te gaan knokken." Ook zei de officier: "Er is een zero-tolerance beleid bij voetbalrellen. Maar de hooligans leren het niet."

Het OM heeft celstraffen van 3 tot 4,5 maand geëist tegen de hooligans. Daarnaast wil de officier ze vijf jaar lang niet meer in de buurt van De Grolsch Veste komen. Eerder legde FC Twente de mannen al stadionverboden op. Vanmiddag (maandagmiddag) komen nog vijf andere supporters voor de rechter. Volgende week dinsdag komt de rechter met een vonnis, omdat de dossiers van alle verdachten tegelijkertijd beoordeeld worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties