BREAKING

Promes veroordeeld en moet direct de gevangenis in

Promes veroordeeld en moet direct de gevangenis in

Quincy Promes is maandagochtend veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden. De rechter heeft hem deze straf opgelegd wegens mishandeling van zijn neef tijdens een feestje in Abcoude in de nacht van 24 op 25 juli 2020. Promes stak hierbij in de knie van zijn neef en dit werd door de rechtbank beoordeeld als zware mishandeling.

Daarnaast moet Promes ook smartengeld betalen aan zijn neef. Het gaat om een bedrag van 7.000 euro. "De rechtbank weegt in verzwarende zin mee dat Promes als profvoetballer een voorbeeldfunctie heeft, en dat het steekincident plaatshad tijdens een familiefeest", aldus Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman.

Ook rekent de rechtbank hem zwaar aan dat Promes zich niet kwam verantwoorden tijdens de zittingen en ook op geen enkele manier spijt heeft betuigd. De rechtbank zegt dat hij er blijk van gaf zelfs trots te zijn op het 'herstellen van de familie-eer'. Mocht Promes besluiten om terug te keren naar Nederland, dan zal hij direct worden gearresteerd en naar de gevangenis worden gebracht. De kans dat dit gaat gebeuren is klein. Hij verblijft momenteel in Rusland dat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland.

Nu deze zaak is afgehandeld, is het voor Promes nog niet klaar. Hij is verdachte in een andere zaak en moet daarvoor nog terecht staan vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij drugshandel. Het zou gaan om een partij cocaïne van 1.370 kilo met een straatwaarde van zo'n 75 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties