BREAKING

UEFA straft FC Twente keihard: Vak-P blijft leeg tegen FC Riga en een fikse boete

UEFA straft FC Twente keihard: Vak-P blijft leeg tegen FC Riga en een fikse boete

FC Twente heeft een flinke straf gekregen van de UEFA naar aanleiding van de rellen van vorige week donderdag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF. De voetbalbond heeft besloten dat Vak-P gesloten moet blijven tijdens de eerstvolgende Europese wedstrijd. Deze staat komende donderdag op het programma. De tegenstander is dan FC Riga uit Letland. Daarnaast heeft de club een boete ontvangen van in totaal 62.000 euro.

  • € 50.000,- boete en één wedstrijd sluiting van de zogeheten Vak-P tribune (vakken 101 tot en met 107 + 136) naar aanleiding van de ongewenste beweging van supporters van het ene deel van het stadion naar het andere, leidend tot ongeregeldheden op de hoofdtribune;
  • € 12.000,- boete voor het blokkeren van trapopgangen.

Dit betekent dat de genoemde vakken in de wedstrijd tegen Riga FC leeg zullen blijven. Alle gekochte kaarten voor de genoemde vakken worden geblokkeerd, de supporters die dit betreft zullen het betaalde bedrag voor 1 oktober terugkrijgen op hun rekening. Op dit moment is de FC Twente ticketshop offline in verband met onderhoud en aanpassingen, zodra de ticketshop weer online is en het kaartverkoopproces voor Riga FC wordt hervat zullen wij hierover communiceren.

FC Twente is reeds een onderzoek gestart om de betrokken individuen te identificeren en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de geleden schade te verhalen op deze personen.

Opinie: Een terechte straf of te veel van het goede? Laat je mening achter in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties