FC Twente Nieuws

Brenet wil FC Twente bedanken met mooie transfersom in 2023

Brenet wil FC Twente bedanken met mooie transfersom in 2023

Joshua Brenet was de afgelopen weken hét onderwerp van gesprek. Hij trainde gewoon mee met de groep, maar was in het bezit van een aflopende verbintenis. Feyenoord deed hem een aanbod en ook was er interesse vanuit het buitenland. Afgelopen weekend hakte hij de knoop eindelijk door en koos hij alsnog voor een langer verblijf bij FC Twente.

Het gebeurde onder de nodige druk. Waar Brenet alle tijd en ruimte kreeg van Streuer en Jans, was het de spelersgroep die hem bestookte met appjes etc. "De spelers gingen wel enorm los", erkent Brenet in gesprek met 1Twente. Wie waren het ergst? Virgil en Ramiz en Vlappie toen hij terugkwam. Bijna iedereen wel eigenlijk. Eigenlijk heeft het hele team me bestookt met appjes en telefoontjes."

Maar wanneer heeft hij nu definitief besloten om te blijven? "Voor mezelf heb ik afgelopen zaterdag de keuze gemaakt. In de media ging het wel over deadlines en alles, maar ik vroeg gewoon om wat meer ruimte. Ik had nog tijd nodig om nog een keer te gaan zitten met m'n vrouw en zaakwaarnemer. Zaterdag heb ik besloten: FC Twente wordt het en daar laat ik het bij."

Had je toen je tekende bij FC Twente verwacht om hier na 1 juli nog te zijn? "Nee, eigenlijk niet. Ik kwam hier heel leeg binnen. Ik kwam om hier te spelen met het idee dat ik direct weer weg moest. Ik wilde die leegte opvullen, genoeg spelen, weer plezier hebben en van daaruit verder te kijken. Natuurlijk ging ik wel nadenken of ik de volgende stap al zou moeten maken toen het zo goed ging, maar op het eind heeft mijn gevoel me verteld dat ik nog even hier moet blijven. Veel wedstrijden spelen en vanuit weer echt een stap te kunnen maken."

Heb je ook bijgetekend tot 2024 om volgend jaar de volgende stap te maken. "Ja, ik denk het wel. Als ik deze lijn door kan trekken kan ik me wel weer in de kijker spelen om een stap voorwaarts te maken. Ik denk dat ik op deze manier iets terug kan geven aan FC Twente voor wat de club voor mij heeft betekend. Zo goed mogelijk spelen, dan de volgende stap maken en dan ook wat op te leveren voor FC Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties