Twente Insite

FC Twente Nieuws

Brondeel aangeslagen en doneert geld: “Toen ik dat hoorde brak mijn hart”

Brondeel aangeslagen en doneert geld: “Toen ik dat hoorde brak mijn hart”

Voor de promotie naar de eredivisie kregen alle spelers van NAC Breda een winstpremie, zo ook doelman van FC Twente Jorn Brondeel. De winstpremie bedroeg €110.000 en de goalie heeft besloten om dit geld niet voor zichzelf te houden. Hij schenkt een deel van het bedrag aan De Bolster, een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapte volwassenen en volwassenen met niet aangeboren hersenletsel.

“Zij hebben het geld harder nodig dan ik”, aldus Brondeel tegenover BN De Stem Ik wil iets voor hen betekenen, omdat me dat veel meer waard is. Op die manier kan ik, hoe klein ook, als voetballer iets terug doen voor mensen die het minder hebben.” De moeder van de sluitpost is werkzaam voor de zorginstelling in Zuid-Oost Vlaanderen.

“Toen brak mijn hart”

“Ik wil mijn winstpremie ter beschikking stellen aan die instelling, omdat zij het echt nodig hebben”, is hij van mening. “Mijn moeder vertelde een verhaal over een jongen die dolgraag voetbalt, maar niet genoeg financiële middelen heeft om voor een volledig jaar de onkosten te betalen. Toen ik dat hoorde, brak mijn hart…”

Reacties

  1. robbert zegt:

    Een heel sociale jongen dus.

Laat wat van je horen

*